Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Titiz rap’çı Zen-G!

Size bu hafta uzun zamandan beri kıskacımda olan bir rap müzik sanatçısından bahsetmek, tanımayanlarla tanıştırmak istiyorum. Bilinen adı ile Zen-G... Bu asi ve başkaldıran ismi kendisine nasıl bulmuş ve nasıl yakıştırmış bilmiyorum ama onu dikkatle izleyince ve dinleyince, bu ismin yaptığı şarkılarla ne kadar ahenk içinde olduğunun sırrını çözmemek mümkün değil. Sözleri ve müziği ile doğu-batı kültürünü çok doğal bir şekilde harmanladığı 'Delale' isimli şarkısını son günlerde başa sarıp dinlemekten usanmadım hiç. Kullandığı etnik tabanlı ezgiyi batının rap vurgusu ile birleştirmiş Zen-G. Sözler, müzik ve tabii ki klibi tam anlamıyla bu ahengin tadını yansıtan bir eser olmuş. Hatta öyle güzel bir sentez yapmış ki, klibin güneydoğu görselini izlerken şarkının masteringinin dünyanın bir başka ucunda hem de dünyaca ünlü isimler tarafından yapılmış olmasını yadırgamıyorsunuz. Üstelik bu dünyaca ünlü isim Kanye West, Adele gibi isimlerin şarkılarına da imza atan Aaron Ahmad olunca daha da keyifli geliyor kulağa...

HOLLYWOOD TARZI
Çektiği klipler için de birkaç cümle etmek gerekir. Bilirsiniz ki rap'çiler genellikle şarkılarına çektikleri klipler için fazla özen göstermezler. Sıradan ve olağan hayat koşullarını sergileyen kliplerle geçiştirirler şarkılarını. Fakat Zen-G, durumu tam anlamı ile profesyonel yönden ele almış. Hatta o kadar özen gösterilmiş ki, izleyince Hollywood tarzı işlere imza atılmış demeden kendimi alamadım. Emek var, görsel bir çalışma bütünlüğü var; kısacası sağlam ve dişe dokunur prodüksiyon var kliplerinde... Ayrıca dikkatimi çekti, sürekli aynı yönetmen ile çalışıyor Zen-G... Tabii bu da başarısının bir başka sebebi. Buradan başarılı yönetmeni Said Ateş'i de kullandığı renkler, mekanlar, hikaye ve çekim kalitesi için tebrik etmek isterim.

PR'I USTA ELLERDE
Konunun başına dönersek... Zen-G, müziği ve gittiği yol ile doğru istikamette olduğunu düşündüğüm bir isim. Zaten öyle olmalı ki Sony Müzik Türkiye de kapılarını sonuna kadar açmış bu genç müzisyene. Önceki gün Sony Müzik Türkiye'de hem Zen-G hem de çiçeği burnunda genel müdürü Özden Bora ile bir araya geldik. Müziğe olan aşkı her cümlesinden belli oluyor. Uzun ve çok kıymetli bir sohbet gerçekleşti aramızda. Ayrıca dünyaya açılma kapasitesi yüksek bu şarkıcının PR ve medya tanıtım işleri de Önder Sarıahmetoğlu gibi usta bir ismin emin ellerinde ilerliyor. Ne diyelim, bize de hem Zen-G' yi hem de ekibini alkışlayıp tebrik etmek kalıyor.

Melih Kibar'a vefa albümü
Türk müzik sektörünün en önemli bestecilerinden biri olarak tarihe geçen Melih Kibar, ölümünün 15'inci yılında birbirinden güçlü yorumcuların bir araya geldiği 'Mesaj' isimli özel bir albüm ile anılıyor. Bestesi Melih Kibar'a, sözleri rap müziğin lider isimlerinden Ceza'ya ait 'Yeni Mesaj' adlı çalışma, albümün çıkış şarkısı oldu. Ceza'nın kendine has yorumuyla seslendirdiği 'Yeni Mesaj' isimli single 25 Eylül'de müzikseverlerle buluşacak. Her ay birbirinden ünlü isimlerin okuduğu şarkılar müzikseverlerle buluşacak ve proje sonunda yayınlanan tüm şarkılar bir albümde toplanacakmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA