Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

5 günde 5 milyon dinleyici

Bu hafta sizlere 'Öptüm Nefesinden' adlı şarkıdan bahsetmek istiyorum. İyi bir müzik adamı olduğunu bildiğim Mustafa Ceceli'ye bu şarkıda Karadeniz şarkıları ile tanıdığımız Ekin Uzunlar eşlik etmiş. İkili, ezgisini ve sözlerini çok beğendiğim bu eseri, büyük bir uyum içinde okumuşlar. Ekin'in ses renginin şarkıya katkısı tartışılmaz. Ceceli'nin duygu yüklü geçişleri ise şarkıyı dinlerken aynı hissi almamızı sağlıyor.

UYUMLU BİRLİKTELİK
Klip de sade ve ruhuna uygun. Kayseri'deki Sultan Sazlık Milli Parkı'nda çekildiğini öğrendiğim klibin mekanı da muhteşem... Yönetmeni de tartışmasız Türkiye'nin en iyilerinden Murat Küçük olunca ortaya izlenmesi çok keyifli bir iş çıkmış. Zaten klip 5 günde 5 milyon izlenme sayısına ulaştı. Her iki sanatçıyı da bu uyumlu müzikal birliktelik için tebrik etmek istiyorum. Bu arada 'Öptüm Nefesinden' şarkısını orijinal hali ile Azeri sanatçı Şöhret Memmedov'dan da dinledim. Azeri şarkıcının sözü ve müziği kendisine ait şarkıyı okumasının ardından 4 ay geçmiş ve Memmedov'un söylediği orijinal hali 60 milyon gibi ciddi bir izlenme oranına ulaşmış.

'ÇOK MUTLUYUM'
Memmedov'la bu yazı öncesi konuştum... Şarkının sözlerinden ve müziğinden çok etkilendiğimi söylediğimde; bana Dildara Eyyubova'dan ilham alarak bu sözleri yazdığını aktardı. Ayrıca Azerbaycan'da da bu şarkının çıkar çıkmaz tüm platformlarda büyük ilgi gördüğünü, Ceceli ve Uzunlar'ın şarkısını okumasından dolayı da mutluluk duyduğunu söyledi. Bu arada şarkının Türkçe sözleri ve düzenlemesi de Mustafa Ceceli'ye ait. Ceceli, ilk dinlediğinde çok etkilenmiş, hemen oturup şarkının üzerine bir çalışma gerçekleştirmiş. İyi ki de yapmış. Dinlemeyenler varsa her iki versiyonu da dinlemenizi öneririm.

'Leyla&Mecnun' dostluğun eseri
Cem Belevi ve Derya Uluğ'un birlikte yaptıkları 'Leyla&Mecnun', son dönemlerde listeme eklediğim şarkılardan biri oldu. Sözler Cem Belevi'ye ait. Hiç şaşırmadım. Çünkü Belevi, duygusuna güvendiğim yetenekli bir arkadaşım. Şarkıda Derya Uluğ'un sesinin girdiği bölümde de etki giderek artıyor. Şarkı hakkında konuştuğum Cem, bana şunları söyledi: "Derya ile aslında sadece şarkı yapmak için bir araya gelmedik, zaten çok iyi dostuz. 'Leyla&Mecnun' bu dostluğun eseri. Eğer böyle olmasaydı ve ben bu şarkıda düet yapacak birini arasaydım yine bu kişi Derya Uluğ olurdu." Bence de doğru bir tespit.

Zen-G'nin yeni klibinde sürpriz isim

Geçenlerde rap müziğin en bilgili ve yetenekli isimlerinden biri olan Zen G'den bahsetmiştim. Hayranlarına buradan bir müjde... Cuma günü yeni klip geliyor. Klibi izleme imkanım oldu, inanılmaz başarılı. Yönetmeni Said Ateş'e teşekkür ederim. Bu arada klipte sürpriz bir isim de var: Khontkar. Öte yandan Şubat ayı için de ayrı bir geri sayım heyecanı yaşıyor Zen G... 'Zen G Bej' adlı 13 şarkıdan oluşan bol sürprizli bir albüm geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA