Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Kendisiyle yarışıyor

Geçtiğimiz yaz 'Benim O' şarkısı ile listeleri altüst eden Tuğba Yurt, bu defa son parçası 'Açmayalım'la aynı yolda ilerliyor. Şarkıyı ilk dinlediğimde söz ve bestesinin kime ait olduğuna bakmadan Ersay Üner'in ruhundan çıktığını düşünmüştüm. Haksız da değilmişim. Tuğba'nın güçlü ve etkileyici sesi ile de şarkı zirve yaptı. Şimdilerde sık sık her mecradan kulağıma geliyor. Zaten bu tarz duygusal şarkılar gerçek yerini zaman geçtikçe daha iyi buluyor ve kolay kolay eskimiyor. Son zamanlarda aynı şeyi Cem Adrian'nın 'Kül' şarkısında da gördük. Ben bazen müzik camiasını bir borsaya benzetiyorum. Eğer böyle olmuş olsaydı; eminim ki Tuğba Yurt da bu borsanın sürekli yükselen değerlerinden biri olurdu.



13 MİLYONU GEÇTİ
Aslında rakamlara takılmayı pek sevmem, dillere düşmüş şarkıların rakamlarla ölçülmediği bir gerçek. Ama Tuğba'nın 'Benim 0' şarkısını 63 milyon kişi dinlemişti. Yeni şarkısı 'Açmayalım' ise 13 milyonu geçti. İki şarkı daha şimdiden 76 milyon rakamına ulaştı. Bu arada bir defa canlı performansını da dinleme imkanı bulduğum Tuğba'nın müzikal başarısının yanı sıra polemiksiz yükselişini de övgüye değer bulduğumu söylemem gerek. Üstelik önünde bir sürü polemikle beslenmeye alışkın popçu ablaları varken... Kısacası sesi ve yeteneği kadar stratejisi ile de Tuğba Yurt, uzun yıllar sektöre yön verecek gibi görünüyor.



DİNLEYİCİNİN TÜM ŞİFRELERİNİ ÇÖZMÜŞLER
Her şarkısı milyonların kalbinde taht kuran Canbay&Wolker ikilisi bu defa da hedefi tam 12'den vurdu. Bunu söylemek için erken diye düşünenler olabilir ama iddia ediyorum 'Leylim Yar', bu yazın en popüler parçalarından biri olacak.



Müziklerinden anladığım kadarı ile bu ikili dinleyicinin kodunu çoktan çözmüş. Şarkı henüz yayınlanmadan bana geldiğinde hem müziği hem sözleri ile benden tam not almış, hemen listeme eklemiştim. Şahane kliplerinde de yine Said Ateş imzası var. Müzikseverlere tavsiyem ediyorum, dinlemeyen kalmasın.

'BU ŞEHİRDE'YLE AVRUPA TURNESİNE ÇIKACAK
Hemen hemen her ay yeni bir şarkı yayınlayan Burak King, dur durak bilmiyor. Burak King'in Nassa Nef ile birlikte feat yaptıkları 'Bu Şehirde' adlı şarkı yayınlandı. Yayınlanır yayınlamaz da büyük ilgi gördü. Burak'ın bir süredir üzerinde çalıştığı albümden yeni bir şarkı olarak paylaşılan 'Bu Şehirde' ayrıca albümden gelen ilk düet oldu.



Burak, Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da da çok beğenilen bir isim. Bu nedenle de duyumlarıma göre bir Avrupa turnesi planlamış. Uzun süredir başarı çizgisini bozmayan şarkıcı, sektörde farklı işlere imza atan isimlerin öncülerinden ve benim R&B urban tarzında da listemin vazgeçilmezlerimden.

SÖZ VE MÜZİK KENDİSİNE AİT
Nilhan, yeni şarkısı 'Olmuyor'la bir kez daha müzikseverlerle buluştu. Son iki çalışmasıyla birlikte takip ettiğim bir isim. Şarkılarının söz ve müziğini kendi hazırlıyor.



Daha önce de sık sık değindiğim gibi pop müziğin artık yeniliğe daha açık olması gerekiyor. Nilhan da bu başarıya giden yolda adım adım ilerliyor. Yolu açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA