Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Bir saygı albümünün hikayesi

Bir süredir her yerde Serdar Ortaç'ın saygı albümü konuşuluyor. Ben yazmak için 'Serdar Ortaç Şarkıları Vol2' adlı albümün tamamını dinlemeyi bekledim açıkçası. Birkaç gün önce de dinledim. Bildiğiniz gibi ilk albüm olan 'Serdar Ortaç Şarkıları Vol 1' misyonunu yerine getirmiş, içinden de iki güzel hit çıkarmıştı sanatçı. Biri beklendiği üzere Derya Uluğ'un seslendirdiği 'Hadi Çal', diğeri ise sürpriz olarak hayatınıza giren 'Sakiler' yorumu 'Canıma Minnet' olmuştu. İkinci albüm ise daha kalabalık, tam 20 şarkı var. Bunlardan ikisi önceki hafta yayınlandı. Aleyna Tilki, klipsiz 'Ayrı Gitme'siyle yine kendine yakışanı yaptı. Gülşen ve Edis düeti ise sıradan geldi birçok dinleyiciye ve köşe yazarına. Şimdi asıl yarış başlıyor. Bu cuma albümün tamamı yayınlanıyor. Öncelikle şunu söylemeliyim, albüm oldukça renkli, içi dolu dolu... Aklımda kalanlar ise şöyle:



Albümün kazananı bence Semicenk olur. 'Mesafe' öyle bir hal almış ki, hem yorum hem düzenleme büyük alkış alacağa benziyor. Buna Semicenk'in algoritmalar üzerindeki etkisi de eklenince matematiksel olarak albümün en 'şaşalı' isimleri Edis ve Gülşen'e açık ara fark atar.
'Gitme'yi yeniden yorumlayan Reynmen, bence bu şarkıyla alan genişletecek. Onu tanımayanlar tanıyacak, sevmeyenler sevecek. Parça Reynmen'in seslendirmesiyle yeni hava kazanmış. Hem DNA'sı bozulmamış hem güncel yakalanmış. Albümün sürprizi bence.
Tan, 'Bilsem ki'yi öyle güzel bir hale getirmiş ki, o 'arabesk' halinden eser kalmamış. Şarkı, insanın içine işliyor. Ritmi, yürüyüşü gün boyu aklınızdan çıkmıyor.



Ece Mumay, 'Padişah'ı yorumlamış. Ece'nin eğlencesiyle şarkının eğlencesi birleşince, ortaya çok keyifli bir şarkı çıkmış.
Kafadar, 'Şeytan'ı yorumlamış ama sanki biraz havada kalmış şarkı. Yine de belli bir başarı kazanacağını söyleyebilirim.
Buray ise tam bir Serdar Ortaç hiti olan Yaz Yağmuru'nu seçip söylemiş. İlk dinlememde sıradan gelen şarkı dinledikçe güzelleşti. Hatta alışkanlık yaratan şarkılardan biri olacak.
Ortaç, son dönemlerde hareketleri, açıklamaları, videoları ile çok eleştirilse de, ürettikleri kıymetli. İnsan albümü dinleyince 'Neler yazmış Ortaç' demekten kendini alamıyor.

SONSES YENİ NESİL ŞARKICILARA ÖRNEK OLSUN!
Dijitalin hayatımıza girmesi ve şarkı paylaşımının kolaylaşmasıyla her gün yeni bir isim duyuyoruz. Ama birçoğu maalesef hayatımızda çok uzun süre kalamıyor, şarkılarını hemen tüketip kenara atıyoruz. Çünkü yakaladıkları başarı ve popülerliklerini geleneksel medyaya taşımayı başaramıyorlar. İstisnalar da oluyor tabii... Bunların başında Bilal Sonses geliyor.



Geleneksel medyada popüler isimlere kıyasla kısa süreli olan müzik kariyerine iki albüm ve onlarca single sığdıran Sonses, doğru ekip ve stratejilerle dijital başarılarını geleneksele de taşıyor. Aldığı ödüller, katıldığı programlar, geniş hayran kitlesi ve duruşuyla, kendi tarzını ve markasını bir çerçeveye oturttu. Yeni jenerasyonun albüm çalışmalarından uzak durduğu bu dönemde ikinci albümünü de sevenleriyle buluşturan Sonses, hem kendi jenerasyonuna hem de daha yeni kuşağa örnek oldu. Çoğu Bilal Sonses'in kendi şarkılarından oluşan 'İki Kadeh' isimli albümde; Mustafa Ceceli, Denizkan Boz, Zeyd, Arya Beat gibi isimler de yer aldı. Yedi şarkılık bu albüm ve örnek alınacak kariyer yönetimi için Bilal'i tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA