Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Ahmet Hamdi Tanpınar’a ithaf edildi

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar'ın vefatının 60'ıncı yıl dönümünde genç sanatçılar şairin "Her Şey Yerli Yerinde" dizesinden ilham alarak yarışacak. Kültür ve Turizm Bakanlığınca güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek üzere bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan 'Genç Sanat: Güncel Sanat Proje Yarışması' Ahmet Hamdi Tanpınar'a ithaf edilecek.



Günümüz sanatının başlıca dinamikleri olan resim, heykel, fotoğraf, video, yerleştirme (enstalasyon), yeni medya, karışık teknik gibi yenilikçi üretimler teşvik edilerek bu eserlerin daha geniş kitlelere ulaşmasının hedefleniyor. 'Genç Sanat: 8. Güncel Sanat Proje Yarışması'nda seçici kurul tarafından belirlenen çalışmalara toplam 195 bin lira para ödülü takdim edilecek.

ŞAHİN GELECEĞİN GÜÇLÜ KADINLARI İÇİN PODYUMA ÇIKIYOR
Güzel oyuncu Ebru Şahin'i Hercai'den sonra yine atv'de yayınlanan Destan'da Akkız olarak izliyoruz. Başarılı oyunculuğuyla adından söz ettiren Şahin, bu kez sosyal sorumluluk projesiyle podyumda yer alacak. Şahin, ünlü modacıların tasarımlarını sergileyecek. Proje tasarımını Aydan Taş'ın gerçekleştirdiği '1940'lardan günümüze' başlıklı defile 8 Mart'ta gerçekleşecek.



Çağla Şikel'in sunuculuğunu üstleneceği gecede Şahin'in yanı sıra İrem Helvacıoğlu, Aslı Bekiroğlu, Berfu Yenenler, Cansu Tosun gibi isimler yürüyecek. Açık artırmayla satışa çıkacak olan tasarımlardan elde edilecek tüm gelir, üniversite öğrencisi genç kadınların desteklenmesi için Toplum Gönüllüleri Vakfı burs fonlarına aktarılacak.

'TUT ELİMDEN ROVNİ' PERDE AÇTI
Tiyatro Keyfi'nin kurucusu usta tiyatrocu Kemal Başar yorulmak bilmiyor. 'Bana Amy De' müzikali, 'Ted Bundy' ve 'Şarkısı Olan Hikayeler'i sanatseverlerle buluşturmaya devam eden Başar, bu kez Aziz Nesin'in klasik eseri 'Tut Elimden Rovni'yi sahneye taşıdı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen oyun önceki akşam perdelerini açtı. Akrobat bir çiftin iletişimsizliğe rağmen süren evliliğini konu alan oyunda Başar'ın oğlu Savaş Alp Başar ve Cansu Tekoluk rol alıyor.

BERGEN ALMANYA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
26. Türkiye Almanya Film Festivali'nin açılışı 11 Mart akşamı Bergen filminin gösterimiyle başlayacak.



Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun da katılacağı festivalin açılış galasında ayrıca Claudia Tronnier, Perihan Savaş ve Ahmet Boyacıoğlu'na Türkiye Almanya Film Festivali'nin onur ödülü takdim edilecek.

'ANNE' 17 MART'TA SAHNELENMEYE BAŞLIYOR
Anka filminden sonra birkaç dijital projede yer alan ve son dönemde adını sıkça duyduğum başarılı oyuncu Engin Hepileri de yeni bir oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hepileri, Defne Kayalar, Doğa Halis ve Sevda Erginci ile birlikte Anne adlı oyunu sahneleyecek.



Anne, Oscar ödüllü Fransız yazar Florian Zeller'ın, günümüz aile yapısını ve aile bireylerini ele aldığı üçlemesinin ilk oyunu. Kızı ve oğlu evden ayrılan bir annenin acısını ve yalnızlığını konu edinen oyun 17 Mart'ta prömiyer yapacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA