Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

İtalyan yönetmen AKM’ye hayran kaldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 2021-2022 sanat sezonunu kapattı. Sezon boyunca 'Mançalı Adam', 'Don Giovanni'yi Nasıl Bilirdiniz' operalarıyla Puccini'nin Kadınları, Bel Canto gibi konserleri sanatseverlerle buluşturan İDOB'un son temsili 'Falstaff' operası oldu. Giuseppe Verdi'nin son başyapıtı olan opera temsili, önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi-Türk Telekom Opera Salonu'nda seyirciyle buluştu.



SAHNE AKUSTİĞİ ÇOK İYİ
14. yy İngiltere'sinde geçen, Shakespeare'in yarattığı en eğlenceli karakterlerden biri olan şişman çapkın Falstaff'ın komik ilişkilerini anlatan gösteri, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Öte yandan eserin yönetmenliğini üstlenen Renato Bonajuto, tam bir İstanbul aşığı çıktı. Dördüncü kez İstanbul'a gelen Bonajuta, "Türkiye'de sadece İstanbul'da çalıştım. İDOB'u tradisyon olarak çok iyi bir yerde buldum.



Her seferinde karşımda çok iyi çalışmış bir opera grubu vardı. Sanki İtalya'daymışım gibi hissettim. Burada yapılan işe olan tutkuyu gördüm" derken AKM'den de övgüyle bahsetti. İtalyan yönetmen, "Birçok modern tiyatroda çalıştım. Buradaki sahne gerçekten iyi bir zevkle hazırlanmış tasarıma sahip. Akustik de çok iyi, tabii ki ahşap olmasından dolayı. Yani günün birinde, bu sahnenin vereceği tüm teknik imkânları da bir eserde kullanmayı arzu ederim. Bu sahneyi bu eserle selamlamak benim için çok büyük bir zevk" ifadelerini kullandı. Yabancı sanatçıların da İstanbul'un kültür sanat simgesi olan AKM'ye hayran kaldıklarını söylemesi bizleri gururlandırdı.

ERTAŞ FİLMİNDE MUAMMA
Bozkırın Tezenesi, halk ozanı Neşet Ertaş adına çekilmesi planlanan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmiyle ilgili muamma devam ediyor. Yapımcı, ailenin izin vermediği film çekimleriyle ilgili olarak Ertaş'ın bir televizyon kanalına verdiği röportajı dayanak göstermiş ve film çekimlerinin başlaması yönünde mahkemeden karar çıktığını açıklamıştı. Ancak aile dün bir bildiri yayınlayarak, bahsi geçen röportajda Ertaş'ın filminin çekilebileceği yönünde bir demecinin olmadığını, kitaptan bahsettiğini ve davanın da devam ettiğini ifade etti.



'DAVAMIZ DEVAM EDİYOR'
Eşi Nigâr Leyla Ertaş, çocukları Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan imzalı yayınlanan bildiride, "Hiçbir şekilde iznimiz olmadan ve onayımız alınmadan çekilmekte olan, merhum Neşet Ertaş'ın vasiyeti de çiğnenerek hayatının konu edileceği duyurulan sinema filminde, Neşet Ertaş'ın eserlerinin ve icralarının kullanılmasının önlenmesi için açtığımız davamızın reddedildiğine dair basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Davamız halen yerel mahkeme aşamasında devam etmektedir. Basına yansıyan İstinaf Mahkemesi kararı, sadece Sn. Yerel Mahkeme tarafından daha önce verilmiş olan bir tedbir kararının kaldırılmasına ilişkindir" denildi. Yapımcının, Prof. Dr. Erol Parlak'ın kitabından uyarlamaya çalıştığı sinema filmi, daha hazırlık aşamasındayken filmleri aratmayacak bir olaya doğru gidiyor. Bu köprünün altından daha çok su akacağa benziyor.

KALYON KÜLTÜR'DEN 'ŞAŞAA'LI SERGİ
Nişantaşı'nda tarihi ve mimari öneme sahip Taş Konak'ta yer alan Kalyon Kültür, sanatseverleri farklı sergilerle buluşturmaya devam ediyor. Görsel sanatlar alanında dünyanın önde gelen isimlerinden Amerikalı Jonathan Monaghan'ın bugüne kadarki en kapsamlı kişisel sergisi



'Şaşaa' önceki gün Kalyon Kültür'de kapılarını açtı. Ceren ve Irmak Arkman küratörlüğünde hayata geçen sergi, 27 Ağustos'a kadar devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA