Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

En iyi James Bond filmi İstanbul’da çekildi

Daniel Craig'in ardından yeni James Bond'un kim olacağı hâlâ gizemini korurken İngiltere'de 'En İyi Bond filmi hangisi?' diye bir araştırma yapıldı. Britanya merkezli bir araştırma şirketi tarafından 3 bin 500 kişi üzerinde yapılan ankette İngiliz yönetmen Sam Mendes imzalı 2012 yapımı 'Skyfall', en sevilen James Bond filmi seçildi. Film, oyların yüzde 17,5'ini aldı.



Hatırlarsınız, filmin çekimlerinin bir kısmı Türkiye'de Adana'da Kuşadası'nda gerçekleşmiş, ünlü ajanın Kapalıçarşı çatısındaki motosikletli kovalama sahnesi günlerce konuşulmuştu. İngiliz şarkıcı-söz yazarı Adele tarafından seslendirilen filmle aynı adı taşıyan şarkı da haftalarca liste başında kalmıştı. Judi Dench, Javier Bardem, Ralph Fiennes gibi yıldızların da rol adlığı film, dünya genelinde 1.1 milyar dolar hasılat yapmayı başarmıştı.



Açıkçası benim de favori James Bond filmim Skyfall'du. Ankette 1964 yapımı 'Altın Parmak' ikinci, 2021 yapımı son James Bond filmi 'Ölmek İçin Zaman Yok' üçüncü sırada yer aldı. Ian Fleming'in romanlarından uyarlanan seride 25 film bulunuyor. 1962'de çekilen ve başrolünde Sean Connery yer alan film serisinde James Bond'u George Lazanby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig canlandırdı.

TİYATRO OYUNU ÖNCESİ EZANA SAYGI
Sakıp Sabancı Müzesi'nin Sabancı Vakfı desteğiyle gerçekleştirdiği Müzede Sahne etkinliğinin yedincisi önceki akşam 'N'olcak Bu Yusuf Umut'un Hali' adlı tiyatro oyunuyla başladı. Tiyatro Hemhal'in sahneye koyduğu oyunun başlama saati 21.30'du.



Ancak oyuncu Hakan Emre Ünal'ın, "5 dakika sonra ezan okunacak, onu bekleyelim" diyerek seyirciden müsaade istemesi takdir topladı. Yaklaşık 10 dakikalık beklemenin ardından oyunu sahneye koyan genç oyuncu, oyun bitiminde büyük alkış aldı. Nezaket Erden ile Ayşe Draz'ın yönettiği oyun, babası olmayan ve annesiyle birlikte dede evinde yaşamak zorunda kalan Yusuf Umut isimli gencin kendini bulma yolculuğunu anlatıyor. Öte yandan sanat yönetmenliğini Ayşe Draz'ın üstlendiği etkinlik yarın sahnelenecek Harika Şeyler Listesi adlı oyunla sona erecek.

TEREDDÜT ÇİZGİSİ DÜNYAYA AÇILIYOR
İLK filmi 'İki Şafak Arasında' ile ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödül kazanan Selman Nacar'ın ikinci uzun metrajlı filmi 'Tereddüt Çizgisi', 80. Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma seçkisi olan Orizzonti Bölümü'ne kabul edildi. Ay sonunda ülkemizi temsil edecek olan filmin yurtdışı ve Amerika hakları da dünyaca ünlü dağıtım şirketlerinden birine satıldı.



Başrolünde Tülin Özen'in yer aldığı filmde Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak da rol alıyor. Filmde Avukat Canan'ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikâyesi anlatılıyor.

CANOVA GÜMÜŞLÜK'TE ANILACAK
20. yılında özel bir programla izleyiciyle buluşan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, keman sanatçısı Ezgi Su Apaydın ve marimba sanatçısı Elman Mecid'i yarın akşam Antik Taş Ocağı'nda, konuk edecek.



Keman ve marimba için yazılmış eserleri seslendirecek olan ikilinin vereceği konser festivale olan yakınlığı ile bilinen merhum sanatçı Civan Canova'nın anısına gerçekleştirilecek.



Ayrıca, konser öncesinde, merhum sanatçının kendi yaptığı resimlerden oluşan animasyonlu video gösterimi yapılacak ve bu gösterim, ağustos ayı sonuna kadar festival merkezindeki Toprak Ev'in önünde devam edecek. Sanatçı için ailesi tarafından hazırlanan sergi de pazartesi günü Ortaköy'de açılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA