Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Eşim çocuklarımı istemiyor

İkinci evliliğimi yaptım fakat eşim ilk evliliğimden olan kızlarımı istemiyor. Ne yapabilirim? A.K./Ankara
Ülkemizde git gide artan boşanmalar ve tekrar evlenmeler sonucu bu tip sorunlarla daha sık karşılaşılmaya başlandı.

DÖNÜŞÜMLÜ VELAYET
Avrupa yasalarında her şey en ince ayrıntılarına kadar belirtilse ve uyulmaması durumunda ciddi yaptırımlar şart koşulsa bile, yine de problemler çıkıyor. Avrupa'da, çocuğun her hafta bir ebeveynde kalması için 'dönüşümlü velayet' şeklinde bir paylaşım sistemi oluşturuldu. Türkiye'de ise henüz böyle bir yasa yok! Sizin durumunuza gelince; sanırım evlenirken bu konuları eşinizle açık açık konuşmamış ve net bir sonuca varmamışsınız. Bir baba olarak çocuklarınızdan vazgeçmeniz tabii ki mümkün değil. Bu sorunu eşinizle sakin bir ortamda, uygun bir dille konuşabilir, uzlaşma yoluna gidebilirsiniz. Kızlarınızla belirli zamanlarda görüşebilmeniz için; onunla birlikte bir takvim hazırlayabilirsiniz.

KÜRTAJ SONRASI HAMİLE KALINIR MI?
24 yaşındayım. Bir süre önce hamile olduğumu öğrendim ve iki hafta önce de kürtaj oldum. Tekrar hamile kalmam için ne kadar beklemem gerekiyor? A.S./Edirne
Burada önemli olan sizin neden kürtaj olduğunuzdur. Kürtaj olma sebebiniz; tıbbi ya da jinekolojik bir soruna bağlı değilse, kürtaj esnasında ve sonrasında kürtaja bağlı bir sorun yaşamadıysanız, yeni gebelik için beklemenize gerek yoktur. Ancak yeniden hamile kalmak için koşullarınızı gözden geçirmenizde ve en az bir ay korunmalı bir cinsellik yaşamanızda fayda var. Kürtaj sonrası yaptırdığınız kontrollerin sonucunda olumsuz bir durum yoksa cinsel yaşamınıza devam edebilirsiniz. Eğer herhangi bir sorun yüzünden kürtaj olduysanız; altı ay beklemenizi ve kürtaj nedenleri için tedavi olmanızı önerebilirim.

CİNSEL İLİŞKİDEN SONRA AKINTI
Yeni tanıştığım bir kadınla ilişkiye girdim ama prezervatif kullanmadım. Birkaç gündür idrarımı yaparken ağrım oluyor ve akıntım da var. Mikrop kapmış olabilir miyim? H.D./İstanbul
Öncelikle korunmasız ilişkiye girmenin, birçok cinsel soruna neden olabileceğinin altını çiziyorum. Korunmasız cinsel ilişkiden sonra bu tür şikayetlerin olabileceğini belirtmek istiyorum. Cinsel yolla bulaşan birçok hastalık vardır. Bunlar arasında en çok üretrit denilen hastalığa rastlanmaktadır. Bu hastalığın tipik yakınmaları; cinsel organdan akıntı gelmesi ve idrar yaparken yanma hissedilmesidir. Mutlaka bir üroloğa muayene olmanızı tavsiye ederim. Üretritin tedavisi antibiyotikle çok kolay yapılabilmektedir, rahat olun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA