Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Karımı çok kıskanıyorum

Bir senelik evliyim. Eşim işi gereği erkeklerle konuşuyor ve toplantılara giriyor. Onu çok kıskanıyorum. Bu ilişkimize zarar veriyor. Ne yapmalıyım? K.U./Ankara
Karşı cinsten üçüncü kişinin varlığıyla ilgili fanteziler veya kuşkular kıskançlık duygusu yaratır. Kıskançlık duygusunun altında kaybetme korkusu yattığı için; bu durum kaygı ve korku ortamına da davetiye çıkarır.

HUZURU BOZAR
Kıskançlık baharat gibidir; azı yemeği tatsız yapar, fazlası yenilmez bir hale getirebilir. Aşırı kıskançlıklar, karşı tarafı bunaltacağından evliliklerde çatırdamalara neden olabilir. Eşinizle kıskançlık konusunda tartışmak yerine ona neden böyle davrandığınızı anlatabilir, eşinizden daha özenli olmasını isteyebilirsiniz. Bu konuşmayı yaparken eşinizden duyacağınız güzel sözleri kulak arkası etmeyin. Sizin kıskançlığınız; eşinizin ilgi ve sevgisini kaybedeceğiniz korkusundan kaynaklanabilir. Eğer eşiniz bunun aksini gösterirse, kıskançlığınızın bu boyutlarda olmayacağı da bir gerçektir.

OĞLUM ARAMIZDA YATMAK İSTİYOR
4 yaşındaki oğlum kabus gördüğü için bizimle yatmak istiyor. Buna izin vermeli miyiz? N.F./Bolu
Her birey gibi çocuklar da gördükleri kabuslar nedeniyle korkup yanında güvendiği birinin olmasını istiyor. Fakat bu kabuslar sıklaştıysa, çocuğunuzla korkuları üzerine konuşmalı ve nedenlerini belirlemelisiniz. Bir süre çocuğunuz uyandığında hemen yanına gitmeniz ve o uyuyana kadar yanında kalmanız, size ait olan bir giysiyi onun odasında bırakmanız, gece lambasını açmanız; işe yarayacaktır. Ayrıca, ona yalnız olmadığını ve güvende olduğunu anlatmalısınız. Ancak çocuğunuzun ruhsal ve cinsel gelişiminin olumsuz etkilenmemesi için, sizinle yatmayı alışkanlık haline getirmemesine özen gösterin.

SEVGİMİ SUİSTİMAL EDİYOR
Sevgilimle birlikte yaşıyoruz. Ancak kendisi eve geç geliyor, beni umursamıyor. Ne önerirsiniz? U.U./Trabzon
Sevginizin suistimal edilmesi size ya da sevgilinize özgü bir şey değildir. Her insanın kişilik yapısında daha fazlasını isteme ve nankörlük etme, az bile olsa vardır. Kız arkadaşınıza hiç görmediği derecede bir yakınlık ve sevgi vermiş olmalısınız ki; bunu kullanmaya başlamış. O kendini geri çektikçe, otomatikman siz de ona yönelmeye başlamışsınız. Sevgilinizin bu yaptığının yanlış olduğunu ona gösterebilmek için ilk önce karşınıza alıp onunla konuşmalısınız. Eğer size gerçekten değer veriyorsa, yaptığının yanlış olduğunu anlayacaktır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA