Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli biscotti

6 KİŞİLİK
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabukları soyulmuş çiğ bademi ve yumurtayı da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Fırın tepsisine bütün olarak yerleştirin.
200 derecede fırında 15 dakika kadar pişirip çıkartın. Az pişmiş bu kurabiye hamurunu verev şekilde ince ince dilimleyin. Tekrar tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tuzsuz çiğ badem
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi

4 KİŞİLİK
Baklava yufkasında balık
Bir adet büyükçe balığı boylamasına ikiye bölüp kılçıklarını temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağından bir miktar sürüp defne yaprağını üzerine yerleştirin. Baklava yufkalarını dört parmak eninde kesip balıkların etrafına sarın. Fırın tepsisine dizin ve üzerine tereyağı sürüp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
10 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet balık
Tuz, karabiber
4 adet defne yaprağı

4 KİŞİLİK
Gülsuyu aromalı sütlaç
Pirinci, üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekeri, dövülmüş damla sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Gülsuyunu da ekleyip bir kere karıştırın ve kaplara paylaştırın.

MALZEMELER
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
4 çorba kaşığı gülsuyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA