Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli sebzeli kereviz

Eti yıkayıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine ayıklanmış arpacık soğanları ve tereyağını koyup şöyle bir çevirin. Küp doğranmış patates, havuç ve kırmızı biberi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. İki parmak kalınlığında kestiğiniz kerevizlerin içlerini oyun ve limonlu suda haşlayın. Haşladığınız sudan bir su bardağı alın ve unla karıştırın. Bu karışımı etlerin içine boşaltın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış kerevizleri servis tabağına alın ve üzerlerine etli karışımı pay edin. Nar taneleri ile süsleyin.

MALZEMELER

250 gr. dana kuşbaşı
3 adet orta boy kereviz
20 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet patates, havuç ve kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

?NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

MALZEMELER

2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon, tuz

?FINDIKLI MİLFÖY
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını düz bir zemine yayın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Şekeri bir kaba alın, üzerine yumurta aklarını ve toz haline getirilmiş fındığı ilave edip çırpın. Karışımı sıkma torbasına koyun. Milföy şeritlerinin ortalarına karışımı sıkın, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
6 çorba kaşığı fındık
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA