Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı ayva

4 KİŞİLİK
Ayvaları üç parmak eninde kesin ve fırın tepsisine dizin. Üzerine şekeri döküp 200 derede 35 dakika kadar pişirin. Muhallebiyi yapmak için; yumurta sarısı, süt ve şekeri çırpın. Nişasta ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi biraz ılınınca içine rendelenmiş muzları ekleyin. Kaselere bir kat ayva, bir kat muhallebi olacak şekilde dizin. Üzerine fıstık ve pudra şekeri serpip servis yapın.

MALZEMELER
3 adet ayva
1 su bardağı şeker
3 adet muz
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı

8 KİŞİLİK
Mısır patlaklı kurabiye
Yumurta akı, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine patlamış mısır ve unu koyup harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla koyup 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı
5 çorba kaşığı sıvı yağı
1 su bardağı un
2 su bardağı patlamış mısır

6 KİŞİLİK
Renkli mantı
Ispanağı haşlayın.
Un ve tuzu az miktarda suyla yoğurun. İkiye bölüp yarısına salça, diğer yarısına ıspanağın suyunu ekleyip sert bir hamur yoğurun. Rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Unlanmış tezgahta hamurları karelere bölün. Üzerlerine iç harcı paylaştırıp kapatın. Kaynayan tuzlu suda haşlayın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı salça
4.5 su bardağı un
300 gr. ıspanak
400 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA