Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Hayranı olduğunuz ünlünün yerine geçmek

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerini güncel olarak paylaşan Alexa.com'u ara ara ziyaret ederim; biz Türk milleti internette gezinirken en çok nerede vakit geçiriyoruz, açılış sayfamız neresi diye şöyle bir göz gezdiririm.
Web'de, surf kafasındaki milyonlarca insanın tıkladığı ilk site; tabii ki arama motoru Google. Hep bir şeyler araştırma kafasındayızdır, hep soracak bir şeylerimiz vardır ya; hiç şaşırmadım. Hemen ardından, 'bitti artık kimse yüzüne bile bakmıyor' denilen Facebook ikinci sırada. İşte bak buna şaşırdım arkadaş; en son ne zaman Facebook bilgilerimi güncelledim acaba? Gelen arkadaşlık tekliflerine bile bakmayalı aylar oldu. Kendi kendime 'Kalk hemen gereken özeni göster Mert' dedim. Biz akıllı telefonlarımızdan Instagram ve Snapchat hesaplarına takılı kalmışken; en çok tıklanan Türkçe sitelerin en başında yer alıyormuş Facebook.
Anlayacağınız dönemsel bir trend değil; klasikleşmiş bir alışkanlığa dönüşmüş durumda.
Peki ardından gelen siteler hangileri? YouTube, Onedio, Ekşisözlük ve Twitter. Benden size tavsiye; sosyal medya hesaplarınıza gereken özeni gösterin. Aklınız trend olana takılı kalmasın; hemen Youtube'a bir tane video yükleyin, Twitter'da paylaşımları takip edin, arkadaşlarınıza varlığınızı hissettirin.
Madem konumuz sosyal medya, haftanın en çok konuşulan mevzusu da Snapchat'e gelen yeni bir efekt; 'face swap'.
Snapchat tarafından 'lenses' olarak adlandırılan efektler arasında bir süredir zaten 'yüz değiş tokuş' isimli efekt kullanılıyordu.
Arkadaşını yanına alan kişi, onunla kendi yüzünü değiş tokuş ediyor, kahkahaları patlatıyordu. Ancak dediğim gibi; bunun için o iki kişi yan yana olmalıydı. Son gelen lens ile artık telefonunuzun fotoğraf galerisindeki herhangi bir fotoğrafı kullanarak yüzünüzü değiştirebiliyorsunuz.
Birçok kızımız Adriana Lima, Kim Kardashian ve Beyonce gibi ünlülerin kusursuz yüz hatlarını kendilerininki ile değiştirip ortaya çıkan sonucu paylaşırken, ben de kendi yüzümü David Beckham ile değiş tokuş yaptım.
Peki bu efekti neden sevdik? Neden hep daha mükemmel hatlara sahip, ünlü insanların yüzünü kendimize modifiye etmek istiyoruz?
Çünkü 'Benim neyim eksik?' dediğiniz Beyonce ile yüzlerinizi değiş tokuş yapıp onun yüz hatları ile video çekip konuşurken, kısa zamanlı da olsa o hayran olduğunuz kişi gibi oluyorsunuz.
Bir zamanlar hayranı olduğunuz insan gibi giyinip, onun saç modelini kestirip onun gibi mimik ve jestlere sahip olurdunuz ya; şimdi bu 'face swap' kafası ile kendi kendinize o kişinin yerine geçip eğlenebiliyorsunuz.
Bu arada Beckham olmak isterken çıkan sonuca benim ses tonum hiç yakışmadı ama yakında o ünlülerin ses tonlarını da efektlere eklerlerse şaşırmam.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA