Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yunanistan’da mahsur kaldık!

Yarım saatlik mesafede Bodrum'un tatkomşusu Kos'a gitmek için Yalıkavak hudud kapısındayız. İşlemler kısa sürerdi ya eskiden; şimdi nerede... OHAL etkisini ülke topraklarında hissetmeyen biz, saatlerce süren çıkış işlemleri yüzünden beklerken adeta kurdeşen döktük. Teknemizin içi didik didik arandı. Aman kaçak giren olmasın yatak altına, dolaba kimse saklanmasın... Neyse efendim, yarım saatlik mesafedeki adaya adımımızı attık ama durun bir dakika; burada da parmak izi işlemleri, dakikalarca süren bekletmeler, evraklar... Derken öğleden sonra adaya adım attık. 'Zenginim havalıyım, teknem var' demeyin. Tüm sıkı kurallar, size daha zorlu dakikalar yaşatıyor. Peki ya sonra? 18.00'de gümrük kapandığından, çıkış işlemleri de yine bir yarım saat sürdüğü için biz Yunanistan sularında kaldık! Ah benim canım Bodrum'um; bir daha sana ihanet mi? Yok yok yok!
Unutmadan; yurt dışı çıkışlarında E- devlet şifrenizi mutlaka edinin. Detaylı SGK dökümü belgelerinizi de yanınızda hazır ve nazır tutun.

TATLI BELA KOS'DAYIZ!
Kos'un en popüler restoranlarından biri Barbouni'yi çok duymuştum. Sahibi Christos Ediaroglou ile sosyal medyadan takipleşiyorduk. Geldiğimi görünce sanki amca oğlunu görmüşcesine sevindi; jestler, ikramlar derken bir de gelen hesaba indirim, yanında da tatlı ve bize bir şişe mastika ısmarlayınca 'Yok artık!' dedik! Bu devirde kaldı mı öyle ikramlar, bugün bizdensin demeler? Nerdeee... Altı kişi 190 Euro yani kişi başı 100 liraya tıka basa yedik içtik. Bizden başkası olsa onlar da doyardı. O kadar büyük porsiyonların lezzeti ve görüntüsü ile hem gözümüzü, hem karnımızı doyurduk.
Unutmadan; mekanın kapısından içeri girerken bu yazın en popüler DJ'i Mahmut Orhan'ın fotoğrafı vardı. Kendisi Yunanistan adalarında oldukça meşhur bir DJ'miş meğer. Her yerde onun posteri, tanıtımı var.

BODRUM'DA DİKKAT ÇEKEN GENÇ YETENEK
Mahmut Orhan; 23 yaşında, Doğu ve Batı sentezini bir araya getiren kendine öz deep house ve nu disco sounduyla Shazam ve Itunes müzik listelerinde lider pozisyonda olan bir prodüktör. Orhan, dört ay önce dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Ultra Music ile sözleşmiş. 'Feel' parçası ile milyonların bildiği ve takip ettiği bir isim olmuş. Sohbet ettiğimizde başarısının farkına yeni yeni vardığını hissettim. Önümüzdeki günlerde Rihanna'nın yanında görürseniz şaşırmayın; duydum ki oralardan kendisine davet varmış. Yapar mı yapar; ağabeylerinin başaramadığını başarır! Genç yeteneklerin hastasıyım; yürü be Mahmut!

KOCANIZ İÇİN DEĞİŞMEYİN HANIMLAR!
Magazin seviyorsan, bol bol Bodrum'da sahneye çıkan sanatçıların sahnesini izlemeye gideceksin. Performans arasında, nağmelerin kifayetsiz kaldığı zamanlarda söyledikleri laflardan manşetlik, çekiştirmelik haberler çıkıyor; bakın bir Serdar Ortaç performansı mesela Ortaç sahneden diyor ki; "Benim karım sarışın, seneye saçını siyaha boyatıp esmer yapacağım." Haydaa oldu mu şimdi Serdar? Ah olanlar hep kadınlarımıza oluyor, kocaları için şekilden şekle giriyorlar. Dekolte sevmez; giydirmez, saçını sevmez; rengini değiştirsin ister, çalıştığı işteki patronuna kıl olur; işi bıraktırır, kırmızı ruj sürme, göz makyajı yapma! Vır vır vır say say bitmez! Eşlerde ne yapsın işte... 'Kocamdır, ne isterse tamamdır' der; bukalemun gibi renk, şekil değiştirir.
Sonra ne mi olur? Erkek tarafı sıkılmaya başlar, her versiyonunu denediği eşinden gözü başkasına kayar. Kaymaz demeyin; kafa gidiyor, kalp kayması başlıyor işte! O yüzden hanımlar; size tavsiyem siz siz olmaktan vazgeçmeyin. Dişli, kendinden ödün vermeyen kadınlar hep kupayı kazanır.

BU YAZIN YÜKSELENLERİ!
1- DJ Mahmut Orhan. O snap fenomeni değil, gerçek bir müzik adamı. Birçok popüler isimden daha çok dinleyicisi var. Yaz partilerinde en çok o vardı.
2- Yazın şarkısı Derya Uluğ'dan 'Okyanus'. Bence başarısının o da hâlâ şaşkınlığında. Mekanlarda onunki kadar istek alan şarkı yok. Türkçe kulüpler onunla patlıyor.
3- Leyla Lydia Tuğutlu. Yaz dizisi 'Tatlı İntikam'ın 'Pelin'i. O hem oyunculuğu ile, hem de cool duruşu ve güzelliği ile en merak edilen. Ortalıkta değil, deşifre edilmeyen bir özel hayatı var. 'İşimi yapar giderim' kafası sanki. Bu yazın en başarılı oyuncusu bence Leyla.
4- Yasemin Özilhan. Tatil fotoğrafları ile tüm genç kızları bunalıma sokacak kadar sade ve güzeldi Yasemin. Benim için Türkiye'nin Kate Middleton'ı o. Hep de söylerim; en beğenilesi, en fit anne oydu bu yaz.
5- Ibiza. Bu yaz Mykonos'u solladı. Direkt uçuşlarla tatilciler keşfetti parti adası İbiza'yı. İki günlük kaçışlarla adını daha çok duyduk bu yaz. Hatta tatilciler birbirine 'Aaa sen hala Myko mu yapıyorsun?' deyip tiye aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA