Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İyileşme formülü

Evden çıktığım andan itibaren negatif, mutsuz kelimeler işitiyorum. Taksi şoföründen, esnafına kadar. Ben kelimelerin enerjisine çok inanıyorum işte o yüzden depresif, mutsuz şarkılar bile dinlemiyorum. Tüm gün zihninizden geçen ve duyduğunuz kelimeler sizi var eder ve gününüzü şekillendirir. Toplum olarak zehirlenmemek için önleminizi alın. Kulaklığınızı takın ve sizi iyi hissettiren şarkıları dinleyin. İyileşmeye hepimizin hakkı var.



Assos yükselişte
Yazlıkçıların ev aldığı, tatilcilerin otel aradığı Assos, bu sene en çok duyduğum tatil noktası. Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinin Behramkale köyü günümüzde Assos olarak biliniyor. Bugünlerde çevremdeki bir çok popüler isim oradaki Rum evlerini alıp restore edip yazlarını geçirmeye başlamış. Hatta önümüzdeki günlerde Özge Özpirinçci ve Burak Yamantürk keşif için orada olacak. Belli mi olur her an rotayı biz de oraya kırabiliriz.

Ünlüler sosyetenin eserlerine göz dikti
Geçen gün iç mimarlık yapan, dekorasyon zevkiyle dergilere konu olan bir isimle beraberdim. Şu sıralar kendisinin mimarlık ofisinin kapısını, evini yenilemek isteyen ünlü isimler çalıyormuş. Taze ünlü hatta, taze zengin bu isimlerin istedikleri ev formatı da daha elegant daha sanat kokan evlermiş. Mimar arkadaşımız da gerçek sosyete diye tabir edilen ailelerin kapısını çalıp ellerindeki sanat eserlerine teklif veriyormuş. Böylelikle açık arttırma usulü olmadan eserler evden eve transfer oluyormuş. Bu iş, sosyetiklerin işine de gelmiş. Belki de uzun yıllardır yüzüne bakmadıkları o sanat eseri, bir başka evin en kıymetlisi oluyor.



Eğlence sektörü
çalışanları yardıma yetişti
Kriz anında, felaketler yaşandığında ilk kapatılan sektör eğlence sektörü olur. Bir de bu yangınlar gündemimizde olunca herkes evine kaçtı. Yazlığını kapatıp tatilini bir başka zamana erteledi. Sosyal medyada her an gündem bu olunca da girdabın içinden sıyrılamadık, yaklaşık on gündür de durumlar benzer. İşte bu yüzden eğlence sektörü hep en zayıf halka olur sektörden hemen elenir. Ancak en çok yardım edenlerde onlar olur.
Bakın Çeşme Before Sunset, Momo ve birçok mekanın çalışanları ormanlık alanlardaki cam kırıklarını toparlamaya, yangın çıkmasına sebep olacak tüm pisliklerden arındırmaya gitti. Helal olsun arkadaşlar size! Hep diyorum ya yangını durdurmak mühimse, yangını başlatan sebeplere de dur dememiz lazım. İlk önce iş bizde bitiyor. Hadi artık eğlence sektörü kaldığı yerden devam etsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA