Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

‘Benim’ diyen şarkıcılara taş çıkartan güvenlik görevlisi

Yoğun kar yağışı ile geçen hafta sonunda 'Kardeş: Öyle Geçti Ömrümüz' belgeselini bir kez daha izledim. SABAH Gazetesi'nde gazeteci Orhan Turan'ın annesini ve dayısını konu alan belgesel, insanı derinden etkiliyor.
Belgeselde annesi kendisine hamileyken babasından ayrılan Hanım Turan, 75 yıl sonra varlığından haberdar olduğu ağabeyi İhsan Köker ile kavuşuyor. Kardeşlerin herkesi ağlatan buluşma sahnesinde 'Yazı Bilmem' isimli uzun hava fonda çalınca insan darmadağın oluyor. Türküyü okuyan Kenan Alim kimdir diye merak ettim. Alim'in Kocaeli Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını öğrendim. Bu sefer hayranlığım daha da arttı.



İzmit'te yaşayan 36 yaşındaki Kenan Alim, 2009 yılında özel güvenlik görevlisi olarak KOÜ'de işe başladı. Çocukluk yıllarından itibaren müziğe ilgisi bulunan Alim, üniversitenin Türk Halk Müziği (THM) Korosu'nun şefi İsmet Ünsal'ın daveti üzerine ekibe katılıp birçok konserde sesini müzikseverlerle buluşturdu. Kocaeli'de çalıştığı üniversitenin THM Korosu'nda 5 yıldır derslere katılan Kenan Alim, sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine sahip. Kendisinin profesyonel olarak çıkardığı 'Bırakın' isminde bir single'ı da var.



KOÜ THM Korosu Şefi İsmet Ünsal, bu özel yetenekle ilgili şunları söyledi: "Kenan Alim Türkiye'de ender seslerimizden bir tanesi çünkü 7 notanın tüm seslerini, gerek 'pes', gerekse de 'tiz' basabiliyor. Çok güçlü bir ses. Herkes okur, bir sesten, 2 sesten, 3 sesten okur fakat öyle sesler vardır ki İbrahim Tatlıses gibi bir 'si' okur, 'fa'nın, 'si'nin, 're'nin dikini okur. Bunları herkes okuyamaz. Şimdi Kenan kardeşimiz de bu seslerden. Kenan her notanın mübalağasız oktavını dikinde okur. İbrahim Tatlıses dünyada müzik anlamında bir deha ama Kenan'ın sesi İbrahim Tatlıses'in sesine yakın bir sestir."
Tatlıses tabii ki farklı bir boyut ancak Alim, bugün sektörde 'Benim' diyen birçok kişiyi cebinden çıkarır net!

GÜRSES'İN O HAYALİ GERÇEK OLDU
Müslüm Gürses'in ölümünün 9. yılında 'Dost Çukuru' parçasına Kadırga Prodüksiyon ekibi klip çekti. Sağlığında bu şarkıya gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmemeleri için bir klip çekmeyi planlamış olan Gürses, bu hayalini hayata geçiremeden vefat etmişti.



Yapımcı Yusuf Ziya Oran, "Müslüm Gürses, gençler ile her zaman sohbet etmeyi severdi. Sürekli onlara 'Kimlerle dostluk ettiğinize dikkat edin. Uyuşturucu kullanmayın' diye nasihatta bulunurdu. Bu şarkımıza da klip çekmek istedi fakat ömrü el vermedi.



Dost Çukuru'na, Müslüm Gürses hayranlarıyla bir klip çektik. Şarkının bir bölümünü Müslüm Baba hayranlarına okuttuk" dedi. Yusuf Ziya Oran ile Müslüm Gürses'in sanatçı- yapımcı ilişkisinden ziyade iyi bir dost ilişkisi vardı. Birlikte uzun yıllar geçirip, birbirlerine yol arkadaşlığı yapmışlardı. Böyle dostluklar hepimize lazım...

KLİP YERİNE SİYAH-BEYAZ LİRİK VİDEO
Etnik müzik sanatçısı Rojin, yeni bir projeye imza attı. Jüri üyeliği yaptığı şarkı yarışmasının finalinde Nuri Harun Ateş'le, Esmeray'ın 1970'li yıllarda seslendirdiği 'Unutma Beni' parçasını söyleyen sanatçı, hayranlarının beğenisini kazandı.



Çevresindekilerden de ilgi gören eser için yeniden Nuri Harun Ateş'le bir araya gelen Rojin, Kürtçe ve Türkçe düet yapmaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde birlikte stüdyoya giren ikili, şarkıyı seslendirdi. Rojin ve Ateş, 'Unutma Beni'nin ruhunu yansıtmak ve ayrılık hissine gönderme yapmak için klip yerine, siyah-beyaz sade bir lirik video hazırladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA