Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Yüz gençleştirme operasyonu oldu

Türkiye, sağlık turizmi alanında dünyanın en önemli destinasyonlarından biri... Veriler de zaten bunu doğruluyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "2023 yılında yaklaşık yüzde 30 artışla 1,8 milyonun üzerinde sağlık turisti almayı bekliyoruz.



Bu yılın ilk çeyreğinde sağlık turizminden elde edilen gelir, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 10,7 artarak 453 milyon 714 dolar oldu. Dolayısıyla sağlık turizminden elde edilen gelirdeki artış trendinin devam edeceğini ifade edebiliriz" açıklamasında bulunmuştu. Son olarak dünyaca ünlü aktör Gerard Depardieu da bu kervana katılan isimler arasında yer aldı. Depardieu, Türkiye tatilini sadece kebap yiyerek değil estetik tedavileri için de kullandı. 74 yaşındaki oyuncu, Doktor Funda Meşeli Türker'e giderek yüz gençleştirme operasyonu oldu.



Usta oyuncu, operasyon sonrası Dr. Türker ile de filmler, edebiyat ve tüm dünyadan sağlık turizmi için ülkemize gelen misafirler üzerine bir söyleşi de gerçekleştirmiş. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden, Depardieu'nun yakın dostu Çek asıllı Fransız romancı Milan Kundera da sohbetin en öncelikli konusu olmuş. Bu arada ünlü oyuncu, ekibi çok sevmiş onlara teşekkür etmiş.

SERAMİK SANATINA İLGİ
Seramiğin milli kültürümüz içerisindeki yeri ayrı... Tarihteki ilk seramiğin M.Ö. 6000 yıllarında Anadolu'da üretildiği biliniyor. Osmanlı'da da sanata ilgi duyan Sultan II. Abdülhamid, Anadolu'daki seramik sanatını canlandırmak amacıyla 1890'lı yılların başında Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu'nu kurdurmuştu.



Dünyada da büyük ilgi gören seramik sanatının günümüz formlarında tasarlanıp tanıtılması milli kültürümüz için çok kıymetli...Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları'ndan mezun olan Nazlıcan Toprakçı, bu anlamda bayrağı elinde taşıyan önemli sanatçılar arasında. Mezun olduktan iki sene sonra el sanatlarına olan ilgisini seramik ve porselen üzerine yoğunlaştıran ve kendi atölyesini kurarak üretime başlayan Toprakçı, hem kadın istihdamına vurguda bulunup hem de markasını dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREM KORKUSU
Şubat ayında ülkemizde yaşanan deprem felaketi üzerine yapılan açıklamalar, birçoğumuzun travmalarını da tetikliyor. Belli deprem uzmanlarının "Deprem her an olabilir", "Şu gün olacak, bugün olacak" gibi yorumları, birçok kişinin psikolojisini altüst etmeye devam ediyor. Aleyna Kalaycıoğlu da o isimlerden biri. Eylül ayının sonuna doğru bir rapçi ile projesi çıkacak olan Kalaycıoğlu'na Karaköy'de denk geldim.



Depremden çok korktuğunu söyleyen şarkıcı, Zebra'da Berlin'e yerleşmeyi düşündüğünü belirtti. Kalaycıoğlu "Ülkemi çok seviyorum. Evim burada, tabii ki burada yaşamak istiyorum ama yer bilimcilerinin söyledikleri beni de korkutuyor. O yüzden bir süre Berlin'de yaşayacağım. Orada müzik yapmaya devam edeceğim. Sık sık Türkiye'ye de geleceğim" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA