Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

'Bölgesel zayıflama' diye bir şey var mı?

Bacaklarınızı açıp kapama baldırlarınızı zayıflatır mı? Peki şınav çekme göbeğinizi eritir mi? Haydi, olaya bir açıklık getirelim: Yaptığınız bir egzersizin vücudunuzun bir bölgesindeki sorunları gidereceğini ummak, havucun sizi zayıflatacağını ummak gibi bir şeydir! Egzersizler böyle hiçbir işe yaramaz... Siz bir kasınız üzerine çalışırken, vücudunuzun hangi bölümünün ne kadar kilo kaybedeceğini bilemezsiniz.

10 dakikalık egzersiz
Çoğu insan ilk yüzünden kilo verir ama bunun nedeni, yüzünüzdeki kasları çalıştırmanız değildir. Fiziksel egzersiz, fazla kilolardan kurtulmaya yarar ama öncelikle hangi bölümden kilo verileceğine vücudunuz karar verir.
* Sizin tek yapmanız gereken; haftada üç kez uygulayacağınız uygun bir egzersiz (her biri için 10 dakika yeterli olacaktır) ve yine haftada üç kez gücünüzü artıracak bir aktivite programı hazırlamak olmalıdır.
* Gücünüzü artıracak aktivite derken, terlemenizi ve nefes nefese kalmanızı sağlayacak kardiyo çalışmayı kastediyoruz. Örneğin 30 dakika, sizi normalden daha fazla terletmeye yetecek kadar hızlı yürüyebilirsiniz. Ya da koşmak ve yüzmek gibi bir sporu yapabilirsiniz.
* Fakat sadece vücudunuzun belli bir bölümüne odaklanıyorsanız, fiziksel aktivitenin eğlenceli tarafını kaçırıyorsunuz demektir. Aynaya bakıp kendinizi yargılamaktan vazgeçerseniz, kendinize sağlıklı bir alışkanlık oluşturmaya başlarsınız.
* Egzersiz, daha az hareket etmeye oranla, hayat kalitenizi artırır... Size garanti ederiz ki; hayattan istediğinizi elde edebilmek, sizi incecik baldırlara sahip olmaktan daha çok mutlu edecektir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA