Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Bilgisayarınıza göz kırpmayın!

Bilim adamları, yaptıkları bir araştırmanın sonucunda; gözleri hafifçe kısmanın, kişinin göz kırpmasını yarı yarıya, yani dakikada 15'ten 7.5'a düşürdüğünü görmüş. Gözleri tamamen kısmak (yani gözlerin yarım kapatılması), göz kırpmasını dakikada 4 kereye düşürüyor. Bu kadar az göz kırpılınca ve her kırpmanın arası bu kadar açılınca, gözler de yanmaya ve acımaya başlıyor. Bu durum kalıcı bir rahatsızlığa yol açmıyor ama tüm gününüzü böyle geçirmek istemezsiniz herhalde...

ÜÇ BASİT YÖNTEMİ VAR
Gözlerinizi kısmanın yol açtığı problemleri üç basit yöntemle çözebilirsiniz:

* Gözlerinizin direkt olarak baktığı bilgisayar ekranını düzeltin. Okunurluğu daha düzgün kılmak için parlaklığını ve kontrast seviyelerini ayarlayın.

* Gözlerinizi, her 15 dakikada bir, 30 saniyeliğine uzaktaki bir şeye odaklayın. Vücudunuzu, oturduğunuz yerden sık sık kaldırın.

* Bu konuda altın standart şudur: Her 90 dakikada bir 10 dakikalık yürüyüş yapın. Bu, gözleriniz kadar omurganız ve bilekleriniz için de iyidir. Ve gözlerinizi her zaman nemli tutabilmek için sık sık kırpıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA