Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Bademin faydası kabuğunda saklı

Birçok aşçının, bademlerin etrafındaki zarı soymak için püf noktası vardır. Ama bademleri soymadan yemek için çok geçerli bir sebep var: Kalbi koruyan güç bu kabuklarda saklı!

* Bademde, kalp sağlığını koruyan maddeler bulunur. E vitamini, iyi huylu yağlar, potasyum ve lif gibi... Ama kabuklar; hücrelerinizi oksidasyon ve iltihaplanmadan koruyan 'flavonid'lerle doludur.

* Bademler tek başlarına da yararlıdır ama E ve C vitamini açısından zengin yiyeceklerle birlikte tüketildikleri zaman müthiş bir sinerji yaratıyorlar. Kabuklarındaki flavonidler sayesinde de sağlığınız için canla başla çalışıyorlar.

* Kabuklu bademin yarattığı bu sinerji; en favori salatalarınızdan birinin (Tavuklu, elmalı, kavrulmuş bademli, cevizli, balsamik sirkeli, ılık ıspanak salatası...) çok lezzetli bir öğle ya da akşam yemeği olmakla kalmayıp, kalbinizi de mutlu ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA