Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Koronovirüsten yine müzik sektörü yara aldı

Dünya, koronavirüsle mücadele ediyor. Türkiye bu konuda hayli tedbirli olsa da her bireye büyük sorumluluk düşüyor... Geçen hafta; her olayda ilk etkilenen sektörün binlerce kişinin ekmek kapısı olan müzik-eğlence sektörü olduğunu ve müziyenlerin zor durumlara düştüğünü yazmıştım. Şimdiden birçok konserin tedbir amaçlı iptal edildiği haberlerini alıyoruz. Koronavirüs nedeniyle iptal edilen konserlere şu bakış açısıyla bakmamız gerekir: Zaten kendini hasta hisseden insan eğlenmeye gitmez. Bu hastalık yeterli hijyen sağlanırsa yayılmaz. Dolayısıyla herkes temiz ve steril olduktan sonra konserler verilebilir. Biraz da morale, motiveye ihtiyaç var, bu da müzisyenlere düşüyor. Yani salgın hastalıkla mücadele etmeyi bildikten, temiz olduktan sonra konserler pekala devam edebilir.

Sahneler yeni bir isim kazandı

Şovları ve sanatçı taklitleriyle ünlenen Sefa Doğanay, şarkıcılığa soyundu. Sosyal medyadan sesinin güzelliğini herkesin duyduğu Doğanay, artık profesyonel olarak sahnelerde. Yani sahneler bir isim daha kazandı. Sesinin güzelliğini ve yeteneğini herkes dinlemeli, duymalı Sefa'nın.

BESTELERİ DE VAR
Sahnelerde yaptığı taklitlerle güldüren Doğanay, "Stand-up gösterilerimde ve turnelerimde sahneden sonra seyircinin şarkı söylememi istemesi ve sesimi çok beğendiklerini söylemeleri beni bir şarkı yapmaya heveslendirdi. Zaten müzikal yönü olan bir komedyen olduğum için kıyıda köşede kalmış bestelerimi gün yüzüne çıkardım ve bir baktım ki 'Kolay Ağlayamam' çıkıvermiş. Bir komedyen olarak genelde hep güldüğüm zannedilir. Ancak inanılmaz güzel slov şarkılarım mevcut" diyor. Yani Sefa'yı sesi kadar besteleriyle önümüzdeki günlerde sıkça duyacağız.

Yeni yetenek
Her gün yeni yeni isimler görüyoruz müzik dünyasında. Gökhan Kunt da bunlardan biri. Hayli yetenekli ve gelecek vâdeden isimlerden. Sony Müzik etiketiyle 'Sorsalar Anlatamam' adlı şarkı ile müzikseverlerle buluşan Gökhan, 1987 doğumlu. Yıllarca sahnenin tozunu yutarak gelmiş bugünlere. 'Sorsalar Anlatamam'ın sözü ve bestesi Oğuz Çetiner'in, düzenlemesi ise Volga Tamöz'ün imzasını taşıyor. Gökhan'a bu zorlu yolda başarılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA