Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Düete Gülşen damgayı vurmuş

Sonunda geçen yıldan beri süren 'Geldi geliyor, çıktı çıkıyor, bu düet kaçmaz' naraları dün son buldu... Gülşen ve Edis düeti, sonunda DMC etiketiyle müzikseverlerle buluştu. 2019 yılında Londra'da başlanan 'Nirvana' adlı şarkının hazırlıkları, İstanbul'da son bulmuş. Sözü bence Türkiye'deki en kıymetli, kaliteli şarkılara, sesi kadar besteci kimliğiyle de imza atan Gülşen, Edis ve Emrah Karakuyu'ya, düzenlemesi tabii ki Ozan Çolakoğlu'na ait olan şarkının klibine de hayli emek sarf edilmiş. Klip, 'Split screen'le (bölünmüş ekran) çekilmiş. Bir şarkı için bu kadar emek sarf edilmiş ancak Edis'in ayakkabılarının daha şarkı çıkmadan sosyal medyanın diline düşmesi ayrı bir olay. O ayakkabılar fotoğrafta 50 numara gibi çıkmış. Bence şarkıya güveniyorsa PR'ı kendine çekmemeli sanatçı, şarkı iyi ve kaliteliyse alır gider zaten.

EMEĞİNE SAĞLIK
Şarkıya gelecek olursak... Gülşen, 'Nirvana'ya damgasını vurmuş. Edis de, pop müzikte bence kendine halen yer edinmeye çalışan genç isim, yapacak çok şeyi olduğunu düşünüyorum. Bu şarkı ve Gülşen onun için güzel bir imza ve şans olmuş. Şarkı, altyapılarıyla pop soundunda. Kemanlar bana biraz itici geldi ama gayet güzel, müzik dünyasına hareket katacak bir şarkı olmuş. Emeğine sağlık Gülşen.

Eskilerden artık vazgeçseniz...

Daha önceki yazılarımda 'Ne varsa eski şarkılarda var' demiş ve şarkıcıların geçmişi bırakıp daha yaratıcı ve üretken olup yeni şarkılar yapması gerektiğini söylemiştim.
Ama Koray Avcı da modaya uyup eski şarkılardan oluşan bir albüm yaptı. 2015 yılında sokak şarkıcılığından sahnelere geçiş yapan Koray Avcı, dördüncü albümü 'Seni Çok Özlüyorum'u dün çıkardı. Tarzı ve tavrı ile son yılların beğenilen sesi Avcı, tamamen eski şarkılardan medet ummuş; Sezen Aksu, Ahmet Kaya şarkılarına ve türkülere yer vermiş. Albüm, sahnede hep seslendirdiği 'Yuh Yuh', 'Kim Bilir', 'Gidiyorum', "Deniz Üstü Köpürür, 'Kendine İyi Bak' gibi eski şarkılardan oluşuyor.
Yeni sound'la sıfır şarkı bulmak o kadar zor ki... Genç müzisyenlere, genç yüreklere çokça ihtiyaç var; yoksa zaten müzik sektörünün durumu ortada. Eee bir de yeni şarkılar üretilmezse dibi boylar müzik dünyası. Bence şarkıcılar eski şarkıları, sadece sahnede seslendirmeli.

Bu sese dikkat!
Dijital medyada hayli tanınan, şarkıları milyon barajını aşmış genç bir ismi kaleme almak istedim: Kaan Boşnak. Yüzyüzeyken Konuşuruz'un solisti Kaan Boşnak, kariyerine yepyeni bir solo single ile devam etmeye karar vermiş. Boşnak, sözü, müziği ve aranjesi kendisine ait 'Bebeğim' isimli şarkısını Türkiye Sony Müzik etiketiyle dün tüm dijital platformlarda sundu. Gayet güzel ve karakteristik bir sese sahip. Teklinin Başak Ceylan Boşnak yönetmenliğinde çekilen klibi de dikkat çekici. Yolu açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA