Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Müzik sektörüne yeni albümlerle kan geldi

Geçtiğimiz hafta önce Sibel Can'ın 'Hayat' albümü ile hareketlenmeye başlayan müzik sektörü, diğer sanatçıların da peşi sıra çıkan albümleriyle iyice renklendi. Önce Koray Avcı, sonra Gülşen ve Edis'in düetiyle güçlenen sektör bu hafta da iddialı çalışmalara sahne oldu.

LİSTELERE GİRDİ
İlk önce Hadise bombayı patlattı. Uzun süren sessizliğin ardından üç şarkıdan oluşan EP'sinin ilk teklisi 'Küçük Bir Yol'u Pasaj Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu. R&B altyapısıyla slow şarkı kulaklara çok iyi geliyor. Hadise'nin bu sefer hareketli parça yerine slow şarkı ile çıkış yapması da dikkat çekiyor. Bu arada parça, kısa sürede dünya listelerine de girmeyi başardı. Kayıtları Los Angeles'ta yapılan 'Küçük Bir Yol'un müzik ve düzenlemesi Devrim Karaoğlu'na, sözleri Mete Özgencil ve Devrim Karaoğlu'na ait.

Hadise'den sonra arabesk müziğin sevilen sesi Serkan Kaya da sessizliğini yeni şarkıyla bozdu. Kaya da yeni single'ı 'Yaradanım'ı sevenleriyle buluşturdu. Poll Production by Polat Yağcı etiketiyle yayınlanan şarkının sözü Hakkı Yalçın, müziği ve aranjesi Ceyhun Çelikten, müzik yönetmenliği ise Veysel Samanlıoğlu imzasını taşıyor. Ziynet Sali'nin müzisyen eşi Erkan Erzurumlu da artık kendi kanatlarıyla uçmaya karar vererek ilk single'ı 'Kalbim Nereli'yi Sony Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı. Erzurumlu, sözü ve müziği kendisine ait olan şarkıyla sadece başarılı bir gitarist olmadığını da kanıtlamış oldu.
Son olarak sözü ve müziği Sezen Aksu imzalı ilk çalışması 'Yansın İstanbul' ile beğeni toplayan Rümeysa, dört yıl aranın ardından 'Dünya Telaşı' isimli yeni şarkısını çıkardı. Müzik öğretmenliği yaparken katıldığı bir müzik yarışmasında Sezen Aksu'nun dikkatini çeken ve sonrasında beş yıl stüdyo ve sahne çalışmalarında Aksu'nun vokalistliğini yapan Rümeysa'nın 'Dünya Telaşı' şarkısının prodüktörlüğünü ünlü besteci Ayla Çelik üstlenmiş. Koronavirüs nedeniyle sekteye uğrayan müzik sektörü, şarkıcıların peş peşe çıkardığı yeni şarkılarla can bulmuş oldu.

İrem'in geç gelen başarısı
Her zaman söylerim 'İyi şarkı, iyi müzik er veya geç dinleyicinin takdirini kazanır ve hak ettiği yeri bulur' diye. Pop müziğin son yıllardaki en başarılı ismi İrem Derici'nin şarkısı da buna en büyük örnek. Sözü Sinan Akçıl'a, müziği Zülfü Badalov'a, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait olan 'Yazsın Bana'ya, iki yıl aradan sonra klip çekildi. Klip iki haftada 6 milyon izlendi. DMC etiketiyle çıkan 'Sabıka Kaydı' albümünde bulunan şarkı, radyolarda da en çok çalınan parça oldu. Bu şarkı daha da çok dinlenir, benden söylemesi. İrem'e eski albümlerindeki şarkılarını kıyıda köşede bırakmamasını öneririm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA