Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Sinan Akçıl’ın ‘yarım milyar’lık başarısı

'Müziğin altın çocuğu' sözünü Sinan Akçıl'a çok yakıştırıyorum. Pop müziğin son 10-15 yılına damga vurmuş bir isim. İnternete Sinan Akçıl şarkıları yazdığımızda binlerce hit çıkıyor karşımıza... 'Ağlamayacağım', 'Anlayamazsın', 'Bize Üzüldüm', 'Canın Sağolsun', 'Arada Sırada', 'Bir Devir Bitti' gibi daha ismini yazamayacağım kadar çok hiti var. Müzik dünyasında Ajda Pekkan'dan Hande Yener'e, Sibel Can'dan Ebru Gündeş'e, Ferhat Göçer'den Ziynet Sali'ye, Mustafa Ceceli'ye kadar pek çok isim de şarkılarını seslendirdi.

Peki şimdi kendisinden neden bahsediyorum? Geçen gün Akçıl'ın sadece kendi seslendirdiği şarkıların 500 milyon yani yarım milyar insana ulaştığını öğrendim. Dikkatinizi çekerim; diğer sanatçı arkadaşlarına verdiği ve seslendirdiği şarkılar değil, onları da işin içine katarsak dünya çapında izlenme rekoruna sahip olan yabancı sanatçıları geçer. Kendisinin seslendirdiği şarkılar bir yana sanatçı arkadaşlarına verdiği parçaları bir terzi gibi hazırlayıp diken Akçıl'ın başarılarının daim olmasını dilerim. Müzikte uzun yıllar pek çok hit esere imza atacağından da eminim. Nice yarım milyar dinlenmelere...

Arabesk müziği Cevheri

İş adamı arkadaşım Sercan Mutlu'nun tavsiyesi üzerine yeni bir ses keşfettim: Cevher. Meğer uzun yıllar bu camiadaymış, pek çok isimden daha çok sahneye çıkmış Cevher. Aslında pek çok isminden daha önde olması gereken bir ses. Arabeskin kadın sesleri arasında gırtlağı ve ses tınısı ile ipi göğüslemeli ama hep dediğim gibi bazen sadece ses yetmiyor. O sesi yönetecek markayı oluşturup vitrine çıkarmak gerekiyor, bunun için de tanıtımın gücü önemli. Kendisinin bu kadar çok konser vermesine rağmen daha çok bilinmesi, sesini daha çok duyurması dileğiyle.

İlk dinleyişte etkileyen ses Nahide

Aylar önce yazmıştım Azeri Nahide Babashlı'yı... 'Bu Benim Hikayem' adlı şarkısının başarısını ve sesini... Bu şarkısı tam 35 milyon izlenme rakamına ulaşmış. Sevgili Behzat Gerçeker de bu güzel sese sahip çıkarak Nahide'nin DMC etiketiyle çıkardığı 'Sevda Karası' adlı şarkısında onunla buluşmuş. Gerçeker tam bir ses avcısı. Daha önce de Mustafa Ceceli, Aslı Güngör gibi pek çok ismi müziğe kazandırdı. Gerçeker ve Nahide buluşmasından nefis bir şarkı ortaya çıkmış. Parçanın sözü ve müziği Ömercan Özüaydın, Berkan Çelik ve Ersel Yıldırım'a, düzenlemesi ise Mustafa Ceceli'ye ait.

Avukat şarkıcıdan single
DMC Genel Müdürü Samsun Demir'in son keşfi olan Volkan Doğan'ın single çalışması 'Of Dedirttin' müzikseverlerle buluştu. Sözü ve müziği Volkan Doğan'a ait olan şarkının düzenlemesi Suat Aydoğan'a ait. Parçanın klibi ise Galata Kulesi ve civarlarında çekilmiş. Prodüktörlüğünü Samsun Demir'in üstlendiği şarkının aranjesini de Suat Aydoğdu yapmış. Avukatlık eğitimi gören Doğan'a müzik kariyerinde başarılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA