Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Mela’dan akıllı formül

Her geçen gün yeni bir isim daha çıkıyor müzik dünyasında ve şansını deniyor. Eskiden 'şans denemek' çok kullanılan bir tabirdi ama artık yeni jenerasyon, işini şansa bırakmayacak kadar bilinçli ve bu iş için bir formül yazacak kadar da matematiğe hakim... Geçtiğimiz hafta yeni bir isim daha müzikseverlerle buluştu: Mela Bedel... Bedel'in 'Alayı Yalan' şarkısının sözü ve müziği kendisine ait. Murad Küçük imzalı klibini de çok sevdim ben. Genç sanatçı, klibinde üstü açık klasik araba kullanma klişelerinden kaçarak, daha çok sokak kültüründe yer alan ve caddelerde 'gazlamayı' seçen mahalle gençlerinin kullandığı bir arabayı tercih etmiş. Ayrıca farklı kültürleri de harmanlayarak hedef kitlesini genişletmiş. Klibin bir sahnesinde, günümüzün modasına uygun giyinmiş bir kızı, geleneksel bir Türk evinde, duvardaki Azer Bülbül posterinin altında, ayağındaki ev terlikleriyle ince belli bardakla çay içerken görüyoruz. Bu akıllı formülle Mela'nın dikkat çekip kendini gösterme şansı çok yüksek. Genç şarkıcının şansı açık olsun.



En büyük hazinesi şarkı yapabilmesi

Bundan iki ay önce yazmıştım Yiğit Mahzuni'yi... Tesadüfen sosyal medyada görmüş, ne güzel bir ses olduğunu ve müzikte daha da iyi yerlere gelmesi gerektiğini belirtmiştim. Ve hemen akabinde Sony Müzik Türkiye'nin Genel Müdürü Özden Bora, beni duymuş gibi Yiğit Mahzuni ile sözleşme imzaladı. Gerçekten genlerinden gelen bir beceri ve yetenek söz konusu. Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif'in torunu olan genç sanatçı, transfer olmasının ardından sözü ve müziği kendisine ait 'Sevmem'i müzikseverlerle buluşturdu. Bir haftada 500 bin dinlenme rakamına ulaşan Yiğit'in en büyük hazinesi, şarkı üretebilmesi. Kendisinin ismini ilerleyen günlerde daha da duyacağız.



Aylan bebeği unutmadı

Kadr, '1000 Bela' isimli yeni teklisini müzikseverlerle paylaştı. Kısa zamanda YouTube ve dijital platformlarda büyük beğeni gören klipte Kadr, dünyanın kanayan yarası mültecilerin dramına da dikkat çekmiş, dünyayı derinden sarsan Aylan bebeğin dramını bir kez daha ölümsüzleştirmiş. Almanya'nın Frankfurt şehrinde büyük bir duvara Aylan bebeğin gülen bir portresi resmedilmişti. Kadr'de klibinde bu görüntülere de yer vermiş. Şarkıcıların geniş kitlelere ulaşıp, bu tür kanayan yaralara parmak basıp, dünyaya mesaj vermesi çok önemli. Ona bu hassasiyetin



Hadise hem aşkta hem işte zirvede

İki hafta önce Hadise'nin 'Küçük Bir Yol' şarkısını size duyurmuş, daha ilk günden dünya listelerine girdiğini yazmıştım. Görüyorum ki; iyi şarkı, klip ve iyi zamanlama başarıyı da beraberinde getiriyor. Hadise'nin şarkısı iki haftada tam 14 milyon kez dinlenmiş, ayrıca radyolarda da liste başında. Oyuncu Kaan Yıldırım'la güzel bir ilişkisi olan Hadise; şu sıralar hem aşk, hem iş hayatında zirvede.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA