Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Hakan, son şarkısında hemcinslerini eleştirmiş

Hakan Altun, geçen hafta albüm öncesinde yeni teklisini müzikseverlere sundu. Şarkıdan önce sansasyonel haberlerle sarsılan Altun'un şarkısı kadar klibi de dikkatimi çekti. Sözü ve bestesi Sezen Aksu'ya ait 'Erkeklik Başa Bela' şarkısının klibinde Altun'un yalnızlığının yanısıra terk edilen erkeklerin dramını izledim. Klipte terk edilen adamların yaşadığı yalnızlık, çaresizlik anlatılıyor.

Son yıllarda kadına şiddetin artması ile kadınların acılarını her gün ekranlarda izliyoruz. Altun da ayrılıklara eleştirel bir şekilde yaklaşmış. Kimin fikri ise tebrik ediyorum. 'Erkeklik Başa Bela' adlı şarkısında hemcinslerinin hatalarından dolayı ayrılıkların yaşandığını güzelce anlatan Altun'un yalnızlık vurgusu da dikkat çekici. Müzmin bekar Hakan Altun, bu kadar aşk şarkısı yazıyor da kendisi bir aşk bulamıyor.
Altun ise şöyle konuştu: "Şarkı, kadının kalbini kıran bir erkeğin pişmanlığını anlatıyor. Hiçbir kadına şiddet göstermediğim halde, şarkı beni erkek dünyası ile ilgili daha kapsamlı düşünmeme neden oldu. İlk kez okuyacağım bir Sezen Aksu şarkısının şiddet olaylarına rast gelmesini, bir şeyler söyleyebilmek için bir işaret gibi gördüm. Bence hepimiz, erkekliğin gücü ve zaaflarıyla yüzleşmek konusunda daha cesur olmalıyız."

ERTUNÇ, POPUN
YENI UMUDU
Pandemiden dolayı müzik sektörü durma noktasında. Konserler, albümler askıya alındı. Ancak bu dönemde yeni bir popstar adayı kendini gösterdi. Adı Ertunç.
Müzik yarışmalarında tecrübe kazanan ve 'Derin Uykum' adlı yeni single çalışması ile müzikseverlere merhaba diyen Ertunç, müzisyen kimliğini de ortaya çıkarmış. Yapımcılığını üstlendiği 'Derin Uykum'un söz ve müziği de kendisine ait.
Türk pop müziğine değişik bir sound ve tarz getiren Ertunç, yakışıklılığıyla da dikkat çekiyor. Elektronik rock altyapılarıyla hazırladığı şarkısının klibi de görsellik açısından dikkat çekici. Şarkının klibini İlay Alpgiray çekmiş. Klip çekimleri, Antalya'nın gözde tarihi mekanlarından olan Side Antik Şehri ve Apollo Tapınağı'nda valilikten özel izin alınarak üç günde tamamlanmış. Modern şarkısı ve tarihi yapıdaki görüntüleri ile Ertunç, tarzı ile yeni pop müzik adayı. Müzisyen kişiliğiyle de pop müzik dünyasına yeni eserler kazandıracağına eminim. Yolun açık olsun Ertunç.

Farklı
sanatçı her zaman kazanır
Her zaman söylerim, 'Günü takip eden, kendini yenileyen sanatçı her zaman kazanır' diye. Gökçe de onlardan biri. Alternatif müziğin sevilen sesi Gökçe, 'Aksiyondayım' adlı şarkısı ile karşımıza çıktı. Tarzı ile de dikkat çeken Gökçe, "Son günlerde en önemli kişinin kendim olduğunu daha iyi anladım ve ben neyi seviyor ve en çok neyi dinliyorsam o tarz müzik yaptım. İnanılmaz memnunum bu şarkının soundundan. Varolan alışılmış tarzıma yeni format attım" dedi.
Gökçe, Efe Onat ile beraber ilk defa altyapı üzerine söz ve beste yapmış. Kolektif bir çalışma sonucu ortaya çıkan şarkının düzenlemesi Serhat Özen'e ait. Kapak ve klipte Gökçe'nin kullandığı kostüm ve maske de Aslı Jackson imzasını taşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA