Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Sokaklardan yükselen ses Azerin

Geçtiğimiz haftalarda bir yazımda savaş nedeniyle zor günler yaşayan kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın sanatçılarını kaleme almış, hepsinin seslerinin yanık, gırtlak nağmelerinin etkileyici olduğunu yazmıştım.
Bugün de sizlere Azerin'den bahsedeceğim. Bilen bilir ama Azerin, son günlerde Youtube kanalında paylaştığı parçaları ile rüzgar gibi esiyor. Şarkıcı, son olarak Azerbaycanlı ünlü şair Ahmet Cevat'ın 'Çırpınırdı Karadeniz' adlı türküsünü söyledi. Azerin, senfoni orkestrası ile birlikte seslendirdiği bu türküyle de gönül telimizi titretiyor resmen. Youtube'da 24 milyon kez dinlenilen şarkı; son günlerde hem radyolardan, hem de sokaklardaki arabalardan yankılanıyor. Vakit bence biraz da poptan, bizi son günlerde esir almış rap furyasından uzaklaşıp, farklı ama bizden türkülere ve şarkılara yönelme vakti. Öz müziğimizi kaybetmememiz açısından türkülerimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız.


Oğuzhan artık sound değiştirmeli

Pandemi döneminin en üretici ismi Oğuzhan Koç oldu. Son olarak geçen hafta 'Küskün' adlı şarkısını paylaşan Koç, bir haftada 3 milyon izlenme rakamına ulaştı. Şarkıcının üreticiliği gerçekten takdire şayan. 'Küskün', bence müthiş bir slow şarkı. Parçanın söz ve müziği Koç ve son günlerde çok ismini duyduğumuz Çağrı Telkıvıran'a ait.
Bu arada Oğuzhan Koç, sadece pandemi zamanı değil, her yıl hit olmuş şarkılara imza atmış bir isim. Koç'un müzik yolcuğuna çıktığı ilk günlerde kendi seslendirdiği şarkıların yanı sıra düet yaptığı veya sanatçı arkadaşlarına verdiği şarkılar hâlâ kulaklarda. Ancak bence Oğuzhan kendisini güncelleyip yeni sound arayışına girmeli. Evet yaptığı işler gayet güzel, her şarkısı tutuyor ancak hep aynı ritim ve sound bazen sıkıcı olabiliyor.



Özbey hamileyim diye boş durmuyor

Popun güçlü seslerinden Merve Özbey, bebeğini kucağını almak için gün sayıyor. Ancak genç şarkıcı hamile olmasına rağmen boş oturmuyor ve Youtube kanalı üzerinden şarkılarını seslendirmeye devam ediyor. Salgın nedeniyle sahnelerin durduğu şu günlerde boş durmayanları, cebinden para harcayıp müziğe yatırım yapanları alkışlamak istiyorum. Merve de ekibi ile güzel videolar çekerek Sezen Aksu'nun hit olmuş eserleri 'Duman', 'Tükeneceğiz', 'Hükümsüz', 'Büklüm Büklüm' adlı şarkılarını seslendirdi. Şarkıların devamının geleceğini belirten popçu, bazı parçaları hayranlarının istekleri doğrultusunda seslendireceğini söyledi. Bence bu dönemde şarkıcılar eğer beste yapamıyorlarsa; dijital kanalları üzerinden yayınlar yaparak müzikseverlerin karşısına çıkmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA