Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

POPSAV’ın büyük ayıbı

Dünya ve Türkiye'de pandemiden dolayı oluşan aksaklıkları, en çok da sanatçıların konser veremeyişleri yüzünden yaşadıklarını daha önceki yazılarımda sizlere aktarmıştım. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle can suyu projeler peşi sıra gelse de, bazı dernek ve vakıfların elini taşın altına koymaması dikkat çekici.



Geçtiğimiz günlerde POPSAV'ın bir mesajı dikkatimi çekti. Mesajı okuduğumda gözlerime inanamadım. POPSAV'ın mesajı; 'POPSAV olarak 1. Online Müzik Festivali sonunda sahne emekçilerine destek olmak amacı ile vermeyi taahhüt ettiğimiz Migros dijital alışveriş kodları, başvuru yapıp hak kazanan müzik emekçilerimizin büyük çoğunluğuna dağıtılmıştır. Kendilerine mail yolladığımız ve teyit amacıyla geri dönüş istediğimiz sahne emekçisi dostlarımızın az sayıda bir kısmının cevap mailleri bize ulaşmamıştır. Gözünüzden kaçmış ya da spam klasörünüze düşmüş olabilir...' diye uzayıp gidiyor...
Tabii ki güzel bir adım ancak... 'Sağ elin verdiğini sol el bilmez' atasözümüzden yola çıkarak bu mesajı hiç hoş karşılamadım ben. Bu tür duyuruları kişisel telefonlara mesaj yoluyla ulaştırabilirler. Yani bu tür yardımlarla iyilik yaptığınızı sanmayın. Ben müzisyen emekçisi olsam, bu mesajla inanılmaz rencide olurdum. Müzisyenler, sanatçılar hassas kişilerdir, bu duyuru benim bile içime dokunduysa kim bilir kimleri rahatsız etmiştir.

***

Kalitenin adı Betül Demir



Çıktığı ilk günden beri şarkılarını en çok dinlediğim sestir Betül Demir. Dostluğumuza torpil geçmeden bugün dijital platformlarda çıkan 'Toz Duman' adlı şarkısını yazacağım. Kendisini geçen single'ında biraz da eleştirmiş, cover şarkılara yönelmemesini yazmıştım. Betül, beni dinlemiş gibi yepyeni şarkısı ile karşımıza çıktı. Sözü ve müziği Irmak Arıcı'ya, düzenlemesi Emirhan Cengiz'e ait 'Toz Duman', Y ve Z kuşağının kucaklayacağı bir şarkı... Klibini de çok kaliteli bir yönetmen olan Murad Küçük çekmiş. DMC etiketiyle çıkan şarkıyı zevkle dinlemeniz dileğiyle.

***

İkinci şarkısı ile görücüde



Geçen yıl yayınlamış olduğu 'Yaz Bitmeden' adlı şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken genç sanatçı Ezgi Bıcılı, Sezen Aksu'nun kült olmuş şarkılar listesine adını altın harflerle yazdıran 'Yalancı Dünya'yı yeniden ve farklı bir şekilde yorumladı. Sözü ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan şarkının Can Ercan ve Ateş Berker Öngören'e ait özgün ve yepyeni düzenlemesi ile müzikseverlere merhaba diyen Ezgi, Ajda Pekkan, Ziynet Sali, Ozan Çolakoğlu Orkestrası, İzmir Kent Orkestrası gibi birçok sanatçı ve grup ile uzun yıllar vokal olarak çalışmıştı. Ezgi'ye yeni şarkısında başarılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA