Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Sezonun hit iki trendi deriler ve eşofmanlar

Geçtiğimiz yıl derilerden vazgeçip vinil ve ruganların peşine düşmüştük. Gündüz ya da gece ayrımı yapmadan, fener gibi parlamıştık girdiğimiz her ortamda. Tek parçada çarpıcı görünmek çok kolay olmuştu herkes için. Hem asi, hem de seksi görünmeyi, bu parlak materyal aracılığıyla çok sevmişti herkes. Deri pantolonlar, etekler ya da biker ceketler, birkaç sezon öncesinin modasından başka bir şey ifade etmiyordu çoğu için. Ancak bazıları vardı ki; yine de deriden vazgeçmemiş, derinin serseri, asi ve seksi tavrından ödün vermemişti. Demode görünmeyi göze alarak ya da modayı hiç takmayarak derileri üzerlerinde taşımaya devam etmişlerdi. İşte bu kişilere iyi bir haberim var: Bu sezon viniller var tabii ancak deri, en serseri ve en şık haliyle vücudumuzu sarmak üzere geri döndü. Deriler; İspanyol paça pantolonlarda, 80'lerden kalan XL montlarda, hatta kalem eteklerde kendisini göstermeye başladı. Kış aylarına geçiş döneminde ve neredeyse tüm kış üzerinizden çıkarmak istemeyeceğiniz, her ortamla uyumlu derilerden satın almanın tam zamanı. Öte yandan takım halindeki derilerin de çok moda olduğunu söylemeliyim.

COOL VE RAHAT
Sezonun bir diğer hit görünümü ise eşofmanlar. Bir dönem topuklularla giymeyi huy edindiğiniz eşofmanlardan açıkçası ben nefret etmiştim. Bu sezon da aynı tercihi yapabilirsiniz ancak sezonun en rahat, cool ve havalı görünümünü elde etmek istiyorsanız extra extra large puf montunuz, ugly sneaker'ınız; eşofmanlarınızın tamamlayıcısı olsun. Tabii bu görünüme cat eye bir gözlük de çok iyi gider; tıpkı altta Gülşen'ninki gibi. Gülşen'in tarzını severim ama bu görünümünü ayrı bir sevdim. Unutmadan, büyük logolu tasarımlar da aynı tarz içinde uyum gösterecek bir diğer trend ögesi olabilir. Mini boy ya da bel çantalarını da tercih edebilirsiniz. Yalnız böyle bir görünümde fönlü saçlardan ve balmumu makyajından uzak durun; yoksa cool havanızı ellerinizle yerle bir etmiş olursunuz.

STİL ZOOM
Nişantaşı'nda yürürken görüntülenen Gülşen, çok havalı görünüyor. Montu Şebnem Günay, gözlüğü Miu Miu, eşofmanı Adidas, ayakkabıları ise Balenciaga.

HAFTANIN KARESİ
Geçtiğimiz günlerde, Jeremy Scott'un 2001 sonbahar/kış sezonuna ait trençkot ve çizmeleriyle bir davete katılan Kim Kardashian, yine ilgi odağıydı. Dolar baskılı kıyafetini yine dolar işaretli çantası ve mini boy gözlükleriyle tamamlayan Kardashian bu görünümü için "Arkadaşınız markasını birkaç milyar dolara sattığında ne yaparsınız? Paraları giyip bir parti verirsiniz" demiş. Tabii ki 350 milyon dolar serveti olduğu tahmin edilen Kim Kardashian, durup dururken böyle giyinmezdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA