Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hülya Avşar sarı, Seda Sayan bordo giymemeli

Angelina Jolie 'vahşi', Pamela Anderson 'seksi', Kadir İnanır 'maço abi', Siren Ertan 'trendy', Gülşen 'bol dekolteli'... Hıncalım'ın fuları, Beyonce'nin şangır şungur takıları, Ayşe Arman'ın saçları, Azra Akın'ın romantik, Candan Erçetin'in etnik elbiseleri... Hay şu imajın gözü kör olsun, bu devirde hâlâ imajım yok ya bana yuh olsun! İmaj her şey mi? Her şey valla. Evlilik hayalleri kurduğunuz adamın ailesiyle tanışırken, Pamela Anderson modeli giyinip gidin de göreyim sizi. Ya da iş görüşmesine parmak arası şıpıdık terlikle... Topla imajı toplayabilirsen valla. Peki "Hani bana, hani bana" diye tepiştiğimiz, uğruna nice genç popçumuzu feda ettiğimiz (Bkz: Abajur kız Bendeniz), ünlülere bakıp bakıp imrendiğimiz bu 'imaj' meselesini nasıl çözeceğiz?

EN ÖNEMLİSİ RENK ANALİZİ!
Bu devirde, saçı gösteren traş, insanı gösteren imajdır. Hal böyleyken, ben de Uluslararası İmaj Danışmanları Derneği'nin, Türkiye'de onayladığı ilk ve tek profesyonel imaj danışmanı kırk iki yaşındaki Özlem Çakır'la görüştüm. Kuaförün saçına, diyetisyenin kilosuna, dişçinin dişlerine bakmadan güvenmeyeceksin. Özlem Çakır'ın işinde başarısını anlamak için, kendisine bakmak yetti bile. Amerika'da okullara gitmiş, stajlar yapmış, işine hakim çok zarif bir kadın. Ama asla 'image maker' değil, çünkü kişide olmayan bir şeyin yaratılamayacağına inanıyor. İmaj ve iletişim danışmanı olduğunu vurguluyor. "En iyi okullarda okusak, süper yetenekli olsak da pazarlamamız zayıfsa bu özelliklerimizi iyi taşıyamayız, kişinin imajı pazarlamasıdır" diyor. Eh, imajın başı da giyimimiz tabii. Giyimde de en önemlisi renkler ve renk analiziymiş. Aman şimdi onca tantana bitti renk analizimiz eksikti demeyin! Gençleşmenin, canlı, dinamik görünmenin, elalemin şıklığına, tarzına nazar etmemenin en önemli yolu bu.

YA SICAK GİYECEKSİNİZ YA DA SOĞUK!
Doğru renkleri seçemezseniz bitkin, solgun, enerjisiz ve yaşlı görünürsünüz
, siz bilirsiniz.. İnsanda iki tip tonlama varmış; sıcak ve soğuk. Deri altı pigmentasyonu buğday sarı, yeşil olan kişiler sıcak misal; Jennifer Lopez, Seda Sayan. Deri altı pigmentasyonu pembe beyaz, mavi olanlar ise soğuk; Hülya Avşar, Cher, Sibel Can... Jennifer gibi sıcaklara, sıcak renkler; toprak ve güneşin tonları, kahverengi, bej, haki yeşil, sarı, kiremit kırmızısı, zeytin yeşili, şeftali, gül kurusu, altın, taba, kemik Hülya Avşar gibi soğuklara soğuk renkler; mavi, beyaz, pembe, fuşya, lila, bordo, vişne, mürdüm, gümüş, gri... Yani Seda Sayan bordo bir tuvalet giymemeli, Sibel Can da pembeyi tercih etmeli. Saçlarda ise Türk kadınları çikolata, kahve, kestane ve bal renklerinden şaşmamalıymış. Hani şimdi moda olan kızıllar, kırmızılar çilli ve deri altı beyaz kişilere yakışırmış. Benden söylemesi! Allah'ın izniyle rengimizi bulduk bitti mi? Bitmedi. Sırada yaşa göre giyinmek var. Gençleşeyim derken komikleşmemeli, gençler de gençliğinin kıymetini bilmeli. Nasıl mı? Yaşa göre giyim, makyaj, kumaş seçimi, minyonlar ne yapmalı hepsi pazartesiye, Özlem Çakır'ın desteğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA