Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Stilini yaratamayan yandı

Saça meç, popoya streç dönemi bitti. Eyy gençlik; gün yırtıp biçme, kılığını kişiselleştirme günüdür uyanın. (Anneler aman gaza gelip bayiinizden Derya Baykal'ın kitabını istemeyiniz! Hadise başka). Geçen gün yurdumuza Moda PR Danışmanı kavramını getiren, her daim trendy Metin Gürsoy'la trendy trendy Lucca'daydık. Şu Bebek'teki buluşma merkezi hani. Arka masada Beşiktaşlı Tümer, barda taş taş ablalar var, erkek güzeli Tolga Sayışman'ı gördük; o da Teoman misali jeani botunun içine tıkıştırmış, saygı duyuyoruz.

KATE MOSS ÖZENTİSİ...
Ah bir de şu perişan çıtır kızlar olmasa, göz zevkimizi bozmasa. Valla ya! Son günlerde bizim çıtır kızlara dikkat ettiniz mi? Çok şükür öyle şakur şukur süslenmeleri, Petek Dinçöz halleri bitti derken, bizim kızlar tümden dağıldı. Biri acilen şu kızları dürtsün. Saçlar darma duman, kılıklar fena halde dökülüyor, yüzler yataktan yeni kalkmış gibi! Uyumsuzluğun uyumu hadisesi desen değil, grunge hiç değil. Bu ne yahu? Metin Gürsoy yeşil elmasını dişlerken "Kate Moss'a özeniyorlar ama stilleri olmadığından ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar işte" dedi. "Eeee tutunacak dal bulamayıp, Diesel'e tutunursan başına gelecek budur. Yıllardır Diesel jeanin, tişörtün yoksa bir hiçtin. Diesel senin kimliğindi. Şimdi n'oldu? Diesel bitti mi yani?" diye sordum. Biricik Moda PR'cımız cevapladı; kızlar dikkat dikkat! "Club müziği ortalığı kasıp kavururken Diesel, Levi's'in boşluğundan yararlandı. Çatır çatır gençleri çekti. 'Jean benim' dedi. Gençlik kendini Diesel'le ifade etti. Sonra Diesel'in kopyaları türedi. Eee üç yüz milyona jean satmak kolay mı. Ardından Miss Sixty, Replay, Gas gibi alternatifleri çıktı. Diesel bambaşka bir yere geçmezse biter. Şimdi moda bireyselleşiyor. Anneannenin sandığında çıkarttığın bluzla, Beyoğlu'ndan aldığın jeani birleştireceksin." Yani Kate Moss'un, skandaldan skandala koşmasına rağmen hâlâ en popüler dergilerin kapağında yer almasının, oyuncu Sienna Miller'ın her giydiğinin olay olmasının da nedeni bu! Kendilerine has stilleri...

SADECE ECE SÜKAN!
Bizim çıtırlar da dergilerden bu ablaların resimlerini görüp uygulamaya çalışıyorlar ve beceremiyorlar işte. Peki Türkiye'de kendi stilini yaratan ünlüler kimler? diye bilirkişi Metin'e sorunca al bana cevap; "Ece Sükan dışında kimseyi sayamıyorum". Şu moda meselesi bünyemi oldum olası daraltmıştır. Hatta itiraf ediyorum; siyah tişört jean ikilisinden kopamamamın nedeni de budur. Şimdi bir de üstüne kendi stilini yaratma gerginliği bindi. 'Yandık' diyorum. Bu sene kendi stilini yaratma sevdasından bakalım bizim çıtır kızların, sosyetik ablaların başına neler gelecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA