Türkiye'nin en iyi haber sitesi

AYŞE ÖZYILMAZEL

Limon sufle

Yumurtanın beyazını mikserle katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Jöleyi limon suyunda benmari usulü eritip, hafif koyulaşıncaya kadar ısıtın. Yumurta sarısını katılaşıp rengi açılıncaya kadar iyice çırpın. Jöle ve rendelenmiş limon kabuklarından süslemek için ayırın, kalanı ilave edin. Kar halindeki yumurta beyazına şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırarak katın. Karışımı cam bir kaseye alın. Soğuyup katılaşması için derin dondurucuda bir gece bekletin. Karışıma çorba kaşığıyla şekil verip, kremayla birlikte servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 küçük paket tart jölesi

* 1.5 adet limon

* 6 adet yumurta

* 1 su bardağı tozşeker

* 1 su bardağı krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.