Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bana çakmak isteyenlere dokuz maddelik rehber!

Hadi eller havaya! Madem iki satır da olsa bana laf sokmaya bayılıyor bazı arkadaşlar; ben de bugün itibariyle kendilerini büyük bir zahmetten kurtarıyorum. Kendi ellerimle madde madde bana nereden vurabileceklerini yazıyorum.
Madde 1: Tabii ki de Neco'nun kızı olma durumu. Kendimi bildim bileli bu konudan o kadar laf yedim ki... Okulda sınavdan 'A' alırdım, fısıldaşırlardı; "Neco'nun kızı da ondan!" Okulun yakışıklısıyla çıkardım; "Neco'nun kızı da ondan!" Gazetede çalışmaya başladım diplomam gözardı edildi; "Neco'nun kızı da ondan..." Altı yıldır köşe yazıyorum, e tabii ki o da Neco'nun kızlığından.... Bu ne Neco'ymuş be! Yine de tepe tepe kullanın; eskimez.

HAŞMET+HINCAL= BOMBA
Madde 2: Haşmet
'ten süper çakabilirsiniz. Hatta hızınızı alamayıp Haşmet'i de benimle bozmaya çalışabilirsiniz... (Kaymaklı ekmek kadayıfı gibi maşallah!) Detay vereyim de bari işinize yarasın: Haşmet'le aramızda 24 yaş vardı ve 3.5 sene beraber olduk. Bak! Üstüne üstlük hâlâ çok yakın dostuz, her gün konuşuyoruz... (Rezil bunlar reziiil!) Bizimki öyle bir ilişki, siz anlamazsınız ama anlamasanız da boş verin, sıkı malzemedir ayol! Bu arada Haşmet'in Salomanje hadisesini de pişirip pişirip önümüze koyabilirsiniz. Diyelim, ben bir kavgaya itiraz eden yazı yazdım, hop! Tam zamanı! Çıkarın Salomanje dosyasını, ortalık şenlensin.
Madde 3: Hıncal Uluç'a 'Hıncalım' diyorum ya; alın size bir bomba daha! 'Hıncalım Hıncalım' dedim, köşelere yerleştim yahu! Ne zeki, ne sinsi kadınım ben. Az değilim valla. Kaydırın şu zillinin ayağını!

DOĞRU OUT, ÇAKMAK IN!

Madde 4:
Sırada şimdi 'evli ve baba eski sevgili' vaziyeti var. Ordular ileriii!!! Okan (Bayülgen) ile ilişkimi bir tarafınızdan değerlendirip, beni terk edilmiş, aldatılmış, kağıt misali buruşturulup bir kenara fırlatılmış, 'acıların kadını Bergen' durumuna sokabilirsiniz. 'Okan'ın acısını hâlâ unutamadı, ne darbe yedi be! Vah vah' buyurabilirsiniz. Yalandır, yanlıştır ama olsun, doğruyu kim kaybetmiş ki siz bulasınız canım. Doğru out! Çakmak in! Heyyooo!!!
Madde 5: Ünlü arkadaşlarım da iyi maldır haaa! Fark şu! Ben gazeteci olduktan sonra 'ünlü' tabir ettiğiniz arkadaşlar edinmedim; ben zaten onlarla arkadaştım... Ama siz güzel niyetlerinizi bunu düşünerek perdelemeyin, kıyamam ben size. Yazdığım her yazının arkasında 'Arkadaşını kolluyor' mantığı arayın. Beni gazeteciden saymayın, benim babasını bile eleştiren bir köşeci olduğumu unutun! Siz işinize gelmedi mi beni gazeteciden saymayın, objektifliğimi sorgulayın e mi? Hanimiş benim çakar çakmaz çakan çakmaklarım...
Madde 6: Annemin 58 yaşında taş gibi olmasını, bu yaz Bodrum'da teknede mayolu fotoğraf vermesini falan kullanabilirsiniz. Diyelim bir kıyafetime ya da kiloma takasınız var. Yaşasın annem: 'Annesi fıstık gibi kızının tipine bak!', 'İnsan annesinden biraz ders alır' diyebilirsiniz. Ben de karalar bağlarım.
Madde 7: Şarkı söylememe sarabilirsiniz. Gacıya bak sen! Köşecilik yetmedi bir de mikrofonu eline alıp çığırıyor. "Bu kadın şöhret meraklısının teki" çekebilirsiniz. Müzikle büyümemin, kendi şarkılarımı yazmamın ne önemi olacak canım. Ağzıma acı biber sürün de hemen şarkı söylemeyi keseyim.
Madde 8: Röportaj ya da haber için görüştüğüm her karşı cinsle kırıştırıyor diye yazabilirsiniz. Müthiş olur bence! Cengiz'i, Onur'u, Sanem'i iş için görüşebilir ama ben; aslaaa!!!! Ne işi? Benim işle işim olur mu hiç?

PSİKİYATRIMA SIĞINAYIM
Madde 9: Beni yok sayabilirsiniz... Mesela benden sadece 'Neco'nun kızı' diye bahsedeceksiniz. Asla adımı geçirmeyeceksiniz. Bu arada 'Haşmet'in eski sevgilisi' de iş yapabilir. Aman gözünüzü seveyim bu dokuz maddeyi unutmayın. O kadar oturdum, çiziktirdim. Beni mahcup etmeyin, tamam mı kuzucuklarım. Size söz, her defasında eve gidip yorganın altına saklanıp, hıçkıra hıçkıra ağlayacağım. Oradan da doğru psikiyatrıma koşup sığınacağım. 'Geceler, katran karası geceler' olacak bana. Fon müziğimde Kayahan çalacak. Hadi kolay gelsin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA