Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Zaten o herifi hiç sevmemiştik

İlişkiler, ayrılıklar, romantik seyahatler, felaket seyahatler, evlilik teklifleri, aldatılmalar, gözyaşları, başka kadınlar, başka erkekler, hepsi hikaye. Hepsi bize malzeme. Bu da benden size 2011 itirafı olsun; kadın dünyasında tek güzel şey var, tek önemli şey var, o da kadınların arkadaşlığı. Ve tabii ki kadın kadına muhabbet, kadın kadına dökmeler. Siz de kendinizi çok kıymetli mi sandınız? Canııımm, yanıldınız.

ŞEREFSİZ TABİR ETTİĞİMİZ
Çünkü şu dünyada hiçbir erkek, kadın birliğinin arasına sızamaz. Çünkü hiçbir aşk, şöyle kahveleri, şarapları alıp da koyulttuğumuz sohbetin yerini tutamaz. Yeni yılın ilk gününde yine bizim kızlar toplandı. Zirve vardı, zirve. Olayımız neydi? Bizim grubun en tatlılarından bir arkadaşımız, 2010'un son vuruşuna kurban gitmişti. Hikaye bilindikti; 'o şerefsiz adam' tabir ettiğimiz kişi gül gibi arkadaşımızı aldatmıştı. Aldatmakla da kalmamıştı, kekspor bir de kıskıvrak yakalanmıştı. Artık siz düşünün bizim çevirdiğimiz muhabbeti. Yahu hepimiz mi aynı düşünmüşüz. Hepimiz mi arkadaşımızdan fikrimizi esirgemişiz. Biz de az değiliz. Şimdi olay patladı ya, aldık şarapları döktük içimizdekileri. Bütün kızların ana cümlesi belli; "Zaten o herifi hiç sevmemiştim." Öyledir ama... En yakın arkadaşlarınız, anneniz, ablanız birini sevmezse üç vakte kadar mutlaka bombası patlar. Bugüne kadar o bomba hiç sekmemiştir. Çünkü sizi gerçekten sevenler, siz salak salak bulutların üstünde sörf yaparken gerçeği görebilme kapasitesine sahiptirler. Ama çoğu zaman dostlarınızın dili varmaz içinden geçenleri söylemeye. Bir kere çıtlatırlar, sonra susarlar. Çünkü bilirler iki kişi arasına girilmemesi gerektiğini. Çünkü bilirler onlar 'olmaz' dedikçe sizin 'oldurmaya' çalışacağınızı. Aşk böyle tepetaklak, ters köşe, inadına bir şeydir işte. Ama sonra ne olur; her şey ortaya çıkar, siz üzüntünüzden kendinizi yolmak istersiniz ve dostlarınız etrafınızı sarar.

EFSANE GERİ DÖNDÜ
Ağlarsınız, kızarsınız, bağırırsınız, pişman olursunuz, Sezen Aksu şarkılarına bağlarsınız. Ve bir an gelir, vaziyete uyanırsınız. "Eğer beni sevseydi ne yapar eder yanımda olurdu, kendini affettirirdi" dersiniz. Geçmişi gözden geçirir, temiz bir sayfa açıverirsiniz. "Heyyy! Benim şahane arkadaşlarım var. Birileri gelir, birileri geçer hiç önemli değil" dersiniz. "Çünkü benim her zaman çıkışım var. Benim her zaman kız arkadaşlarım var." Ve kendinizi koyverirsiniz. Kaldığı yerden başlar kızların birliği. Yemekler, eğlenceler, pijama partileri, tatiller, kahveler, şaraplar, hani o erkeklerin hiçbir zaman anlayamayacağı harika durumlar... Aramıza hoş geldin arkadaş. Eminim 2011 müthiş bir yıl olacak. Çünkü efsane geri döndü. Ne demiştik; biz zaten 'toplantım var, işim var' bahaneleriyle senin gibi harika bir kadını ikinci plana atan o öngörüsüz herifi hiç sevmemiştik.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA