Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tükenmeyen yeni yıl dilekleri

'Ayşaaanım, yeni yıl dileklerinizi alalım...' Bu aralar, en sık duyduğum şey bu. 'Canım dilemek istemiyor, mecbur muyum?' diyemiyorsun tabii.
Yeni yıla giriyoruz ya, ille de dileyeceğiz. Ee biz yıllardır dileyip duruyoruz, ne oluyor yani.
Yaz kızım listeni!
Buyrun ilk aklıma gelen, çevremde dile dile tükenmeyen en popüler yeni yıl dilekleri:
Önce sağlık: Sen bütün yıl sağlığını, sahip olduklarına şükretmeyi unut, yıl biterken panikle, biraz da üç buçuk at, yukarısıyla aranı garantilemek için 'Önce sağlık' de. Ee tabii ki önce sağlık.
Aşk: Herkes ille de aşk diliyor.
Dileyelim her yıldız kaydığında, her falda, her yaş günü pastasının başında, her yeni yılda. Ee kimse aşka saygı duymuyor, aşka aşkla yürümüyor. Aşkımsı hallenmelerde boğuluyor. Olsun yine de dileyelim: Ey 2015, bize aşk ver!
Para: Bence modern insanın en büyük arzusu, tutkusu para. Özgüveni de, mutluluğu da, başarısı da, tatmini de parayla orantılı sanki. O ev, o araba alınınca, o tatile çıkılınca, o kıyafetler giyilince onayın kralını toplayacakmış gibi. Hiç öyle değil halbuki, dileyin gari.

Bİ' ZAHMET GİDİN ARTIK!
Fit vücut ve gençlik, daha çok gençlik: Dikkat! Bu bir sağlık maddesi değildir, konumuz tamamen görseldir. Tabii dileyerek olmuyor bu işler; tatsız yemekler, pilateste ters dönmeler, haldır haldır yürümeler, botokslar, dolgular, vitaminler... Bu arada içini kemiren iştahla mücadele, çevredeki kaslı vücutlara kurulma, kıskançlıklar, lar da lar... Ne dilediğine dikkat etmek lazım, kolay gelsin.
Bilmem nereye gitmek: Hep bir türlü gidilemeyen, görülemeyen yerler vardır ya; onlar olmadan yeni yıl dilek listesi olmaz. Yıllardır bir kalkıp gidemedik, bakın ortalık turlardan yıkılıyor, artık bir zahmet kalkın gidin de şu dilekten kurtulun.
Bilmem ne yapmak: Bu bir dil öğrenmek de olabilir, müzik aleti çalmak da, başka bir hobi de, spora başlamak da... Farkındaysanız her yıl dileyip dileyip beceremediğiniz şeyin ta kendisidir bu. Hadi inşallah 2015.
Huzur: Sanki dilenecek bi' şeymiş gibi huzur dilemiyor muyuz, hastasıyım.
Huzur bir gün kapımızı çalacak bir misafir değil ki. Sürpriz yumurtadan da çıkmıyor. Huzuru insana ancak kendisi veriyor. Olsun yine de adettir, dileyin canlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA