Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Meraklısına acil yılbaşı kurabiyesi

Biz bu sene yılbaşından hiçbir şey anlamadık. Damarlarda yeni yıl coşkusu, telaşı, heyecanı yok. Misal, şehrimiz İstanbul'da da yok.
Beşiktaş Belediyesi Nispetiye Caddesi'ni kapatacakmış, Kenan Doğulu Akmerkez'in önünde konser verecekmiş.
Bu etkinliğin çevre sakinlerine verdiği tek şe; 'Yandık, trafik felç olacak, bittik' hissi.
Kenan Doğulu konseri fikri harika ama bir yerden akım derken diğer yerden başka şey demek zaten bizim için klasik.
Yaptın bir hayır, tut bacağından ayır.
"Neyse" dedim, "Bu böyle gitmez." Yılbaşı bari mutfağıma gelsin aradım en kolay, en nefis tarifleri hazırlayan arkadaşım, yemek kitabı yazarı Aydan Üstkanat'ı; "Ver kardeşine yılbaşı kurabiyesi tarifi ama çok da zahmetlere sokma." Aldım, yaptım, evim mis gibi zencefil koktu, bizim kızları çağırdım, kahveyle kutlama yaptım.

İŞTE O TARİF:
Oda sıcaklığındaki 150 gram tereyağını ve bir su bardağı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırıyorsun, içine iki yumurta sarısı, bir küçük ceviz büyüklüğünde rendelenmiş zencefili katıyorsun. Ayrı kapta karıştırdığın bir su bardağı un (elekten geçirerek) ve bir kahve fincanı kakaoyu da ekliyorsun. Hamur tamamen karışınca rulo yapıp streç filme sarıyor ve buzdolabında 15 dakika bekletiyorsun. Sonra tezgaha un serpip rulo hamurdan bıçakla halkalar kesiyor, fırın tepsisine koyduğun yağlı kağıdın üstüne elinle halkaları şekillendirerek diziyorsun. Ver 150 derece fırına, oluyor 15-20 dakikada. İstersen üzerini pudra şekeriyle süsle. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA