Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Mutluluk tek eş ve tek işle mi olur?

GÜNAYDIN'da dünün manşet haberiydi... Müzisyen Yavuz Bingöl ile edebiyat profesörü İskender Pala, GÜNAYDIN'ın Ramazan buluşmaları çerçevesinde sohbet etmişler. Yavuz Bingöl şöyle demiş: "Mutluluk tek eş, tek iş, tek bayrakla yaşamaktır."
Tek bayrak kısmına sözümüz yok, elbette... O kısmı atarak fikrimi beyan ediyorum, tutmayın beni. Dikkat, dikkat! Mutluluğu tek eş ve tek işe bağlamak, belki de mutsuzluğun anahtarıdır.
İlle de öyle olacak diye tek bir işle tüm ömrünü geçirmek, artık üretemeyecek noktaya gelmek, işinden sıkılmak, robota bağlamak da var; 'Tek bir kişiyle yaşamam gerek' fikriyle aşksız, arzusuz, heyecansız kalmak da...
Bana göre bi' şeylere tutkalla yapışmak mutsuzluğun ta kendisi... İnsan kendini tanıdıkça, keşfettikçe mutluluğa yaklaşıyor.
Bunun için de denemek, yenilenmek, farklı yönlerini bulmak, -meli, -malı kafasından çıkmak gerekiyor.
Deneyiniz efendim; yanılınız, bir daha deneyiniz, kalbinizin sesini dinleyiniz, tükenmiş ilişkilerde direnmeyiniz, artık size anlamsız gelen işinizi korktuğunuz için sürdürmeyiniz. Yani cesur olunuz, kendiniz olunuz efendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA