Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Uçakta çekirdek çitlemek...

Cuma akşamı İstanbul'dan Bodrum'a uçuyoruz. Uçak ağzına kadar dolu... Tam kalktık ki; arkadan çıt çıt çıt çıt bir ses... Yooo! Hatta iki ses... Bir çıtın peşine öbür çıt. Elimdeki kitabı okuyamıyorum. Yanımdaki yolcu da karıştırdığı dergiyi bıraktı. Arkama baktım, arka koltuktaki yolcu uyuyacakken dikilmiş, 'Ne oluyor!' diye şaşkın.
Ne olacak? İki arka sıradaki iki kadın, servis masalarını açmış, çekirdekleri masaya yaymış çitleyip muhabbet ediyor... Ama ne çitleme! Kabukları ağızlarından tükürüp atarak, çekirdekleri seri şekilde peş peşe çıtlatarak.
Tamam; çekirdek ve gıybet müthiş ikilidir. Bir bulaştın mı paket bitene kadar kendini alamazsın. Ayrıca çekirdek, kalp damar sağlığına da iyi gelir; E vitamini, magnezyum, selenyum içerir. Tamam da asıl soru şu: Uçak, bunun yeri midir?
Evet, uçak yolcuları için 'çekirdek çitlemek yasaktır' diye yazılı bir kural yok ama çevresine biraz saygı duyan yolcu, uçakta çekirdek çitlemez. Bilir ki uçak; evinin balkonu, yazlıktaki bahçesi, televizyon karşısındaki kanepesi değildir. Ve ille de her kuralın yazılı olması gerekmez. Kişi, küçük bir aile terbiyesi ile nerede ne yapıp ne yapamayacağını zaten kendiliğinden bilir.
Ama nerede... İnsanlar gittikçe daha fütursuz, çevresine saygısız ve bencil mi oluyor ne...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA