Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yeni AKM bir harika!

Hadi 2019 gelsin de AKM'ye gidelim. Önceki gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni Atatürk Kültür Merkezi projesini anlatınca içimden geçen ilk cümle bu oldu.
Neden? Çünkü yeni AKM 2500 kişilik büyük salonunun yanında, sinema, konser, konferans ve tiyatro salonları, sergi alanları, kütüphaneler, tasarım dükkanları, kafeler ile dört dörtlük bir kültür sanat merkezi olacak. Taksim'e yani İstanbul'un göbeğine can gelecek. Taksim'in trafiğe kapanmasıyla Taksim'de kültür sanat sokağı oluşturulacak.
İçeriye giremeyenler büyük konserleri Taksim meydanındaki dev ekranlardan izleyebilecek.
Her şey planlandığı gibi giderse Taksim olması gereken, tam da hayal ettiğimiz ve hak ettiğimiz gibi bir havaya bürünecek.
Büyük mutluluk duyuyorum.
Galiba artık yeni AKM'yi kimin yöneteceği, programların nasıl planlanacağı ve kimlere teslim edileceği en büyük merak konum olacak. Dünya çapında bir AKM'ye dünya çapında işler yakışır diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA