Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gamze’nin mor gözleri...

26 yaşında bir kadın... Adana'da evlere temizliğe giderek çocuklarına bakmaya çalışıyor. 10 yıl önce bir caniyle, alçak bir zalimle evlenmiş. Kim bilir ne düşünmüş, nelere inanmak istemiş...
Adı Gamze, ah be güzel Gamze...
Dün sabah öyle bir fotoğrafa uyandım ki, günümün geri kalanında hastalandım. Fotoğrafa uzun uzun bakabilmek için gazeteyi masaya fırlatıp tekrar elime almam saatler sürdü.

ÜSTÜ ÖRTÜLMESİN
Gözleri dayaktan balon gibi şişmiş, mosmor, kırmızı, pembe... Acının, şiddetin her tonu çökmüş güzel gözlerine. Önce "Bu fotoğraf basılır mı?" diye isyan ettim, sonra "Bir insana böyle bir şey yapılır mı?" diye. Düşündüm, iyi ki basmışlar gazetelerin birinci sayfasına o korkunç fotoğrafı. Görsün herkes, yüzleşsin, saklanamasın kimse, şiddetin üzeri örtülemesin...
Olmaz olasıca kocası Murat Ç., üç yıl önce kuma getirmiş Gamze'nin üstüne. Aleni yani... O kadının da elini kırmış, kadın kaçmış. Boşa çıkan Murat Ç., 'Madem öyle ben de karımla barışayım' fikrine düşmüş olacak ki, (e tabii katil dediğin kurbansız kalamaz) Gamze'nin yolunu kesip barışmak istediğini söylemiş. Elbette Gamze kabul etmemiş.
Sen misin kabul etmeyen, sen misin istemeyen, sen misin reddeden! Sokak ortasında tekmelerle, yumruklarla dövmüş Gamze'yi. Kanlar içinde kalmış Gamze... Çevreden olayı görüp koşanlar kurtarmış onu.
Şimdi "Beni koruyun, param yok, avukat tutamıyorum, dava açamıyorum" diye ağlıyor Gamze.
Murat Ç. ise olayın ardından 'öldürmeye teşebbüs'ten tutuklanmış. Şimdi ne olacağı kritik... En ama en ağır ceza verilmeli bu pisliğe; girip çıkamamalı içeriden. Gamze'ye vakit kaybetmeden sahip çıkılmalı, Gamze korunmalı, psikolojik tedaviye alınmalı.
Sayısız Gamze'ler var ülkemizde. Her gün yeni bir olay, yeni bir acı...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tam tavır koymalı, siper olmalı Gamze'ye ve diğer Gamze'lere.
'Erkeğin güçlü, kuşatan bir yapısı olurken, kadının naif ve hassas bir yapısı vardır' gibi talihsiz açıklamalara imza atacaklarına; kadınlara, kadınların canlarına, geleceklerine, varlıklarına sahip çıkmalı. Yeter artık, yeter! Erkeğin güçlü, kuşatan, koruyan bir yapısı vardı da kadınlar ondan mı bunca şiddete maruz kaldı ve kalıyor? Sorarım size.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA