Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bebek’e başka bir ruh katan yeni ikili

Madem bugün cumartesi, o zaman biraz İstanbul eğlence hayatından bahsedelim. Bu kış hiç de eğlence havasında olmadığım için Netflix, diziler, sinema, tiyatro, kitaplar, internet turları ve ara sıra gittiğim konserler çemberinde dönüp duruyordum.
Bu sakin hallerime inanamayan trend yazarımız Mert Vidinli'nin telefonuyla, kendimi bir anda Bebek'te yeni açılan Angie ve The Populist'te buldum.
Bebek'te eski Kitchenette'in yerine açılmış bu ikili... Alt kat haberini duyduğumdan beri açılmasını dört gözle beklediğim The Populist, Bomontiada'da favori mekanımdı. Yemek kaçamakları için 10 numara beş yıldızdı.
Hele bir etli metli patates kızartması var ki, ille de denemenizi isterim yani... Tam bir lezzet bombası. Yiyip yedi kilometre yürür, sonra gelir yine yerim.
İşte The Populist gelmiş alt kata... Sabahtan açılıyor, gece 12.00'ye kadar hizmet veriyor. Bebek'te olmayan bir tarz; spor-şıkmodern bir pub gibi.
Binanın hemen yan tarafında ise başka bir giriş var. Korumaları geçip, (geçebilirseniz tabii) ceketinizi, paltonuzu vestiyere verip asansöre biniyorsunuz. İkinci kata çıkınca kapı açılıyor ve huzurlarınızda Angie.
Tam da Sevgililer Günü'nde ilk görüşte aşka düştüm iyi mi? Evin salonu gibi; koltuklarla, kahve masalarıyla döşenmiş, loş, şık, cool ve samimi... Evden çıkasım yoktu, al bana ev eğlencesi.
Angie; pazartesi ve salıları kapalı, haberiniz olsun. Diğer günler ise akşam 19.00 gibi açıyor kapılarını. Mini köfteli, patatesli, karides tempuralı atıştırmalık mönüsü ve türlü türlü kokteylleri var. Saat 22.30-23.00'ten sonra, DJ müziği canlı performansa dönüyor.

İÇERİ NASIL GİRİLİR?
Yeni nesil şarkıcılar, alternatif sesler, ara sıra Mirkelam gibi sürpriz popüler sanatçılar sahneye çıkıyor. Mesela ben gittiğimde, 'Raf' şarkısıyla geçen yaza damga vuran, esasen sokak sanatçısı, süper yetenek Jabbar'ın gecesiydi. Sahneden önce kaynaştık Jabbar'la; kuliste gitarı kapıp şarkılar söyledik.
Sonra bir bakmışız, mekan ağzına kadar dolmuş. Kocaman bir ev partisi olmuş. Ajda'dan, Mabel Matiz'den, MFÖ'den şarkıları alıp kendi tarzında söyleyişine bayıldım.
Gözümü sahneden ayıramadım.
Düzenini bozmayan, kalıplarından çıkmayan Bebek'e bambaşka bir ruh konmuş yani. Ha bu arada 'Angie'ye nasıl gireceğiz Ayşe?' diye sorarsanız; işte o aşılması gereken bir etap, cevapsız bir soru.
Çünkü rezervasyon için aradığınızda bile telefonlara cevap vermiyorlarmış. Eğer tanıdıklarınız yoksa kapıdan geri çevrilme ihtimaliniz de yüksekmiş. Yazması benden, içeri girmesi sizden artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA