Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Haftanın Top 5’i

1. '10 11 12': Yazarı Jason Hall... Ezgi Mola ve Enis Arıkan'ın oynadığı bir Craft Tiyatro oyunu. Yaklaşık iki yıldır küçük sahnelerde oynanan oyun, ilk kez Maslak Uniq sahnesine bin kişinin önüne çıkınca ben de kaçırmadım tabii. '10 11 12' karşılıklı dairelere taşınan iki kişinin gelişen ilişkisini anlatıyor. Yan dairenin kapısının önündeki atılmak bilmeyen çöp torbaları üzerinden komşularını değerlendirerek yazdıkları senaryoya inanmalarıyla başlarına acayip işler geliyor. Oyun bize önyargılarımızı, kalıplaşmış değerlerimizi sorgulatıyor. Ezgi Mola döktürüyor, Enis Arıkan'ı ise ilk kez izledim, bayıldım. Tavsiye ederim.
2. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı: Mark Manson yazmış; hemen gidip alın. 'Kişisel gelişimi bırakın da gerçeklere bakın' diyen bir kitap. Bildiklerinizi, inandıklarınızı sorgulatıyor, aslında olduğumuz hali kabul edip ferahlamamızı sağlıyor. Kitapta okuduklarımla bütün hafta kızlara acayip hava yaptım, haberiniz olsun.
3. Melek Mosso/'Kedi': Haftanın yeni şarkılarından, hemen şarkı listeme ekledim: 'Kapıyı çarptın, rakıyı döktün, ağzını bozdun, kediyi üzdün, iyi mi ettin kötü mü ettin bilemiyorsun, beni çok üzüyorsun.'
4. 'I, Tonya': İki defa olimpiyat birincisi olan ünlü buz patencisi Tonya Harding'in hayatı. Aslında zalim bir annenin kızına neler ettiği. Başarıya koşarken dağ gibi biriken hırsının altında nasıl ezildiği. Müthiş oyunculuklar... Anne rolündeki Allison Janney, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını yüzde 100 kapacak!
5. Doyoutravel: Bir Instagram hesabı; arkadaşın adı Jack Morris... 2.8 milyon takipçisi var. Olayı gezmek... Bir New York'ta, bir Bali'de, bir Fas'ta. Geziyor da geziyor ve harika seyahat fotoğrafları yayınlıyor, bakanın canı bavulunu yapıp uzaklara kaçmak istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA