Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Dövmeden doğan marka

Başarılı modellerimizden Sinem Güven'in Hathi adını verdiği mücevher markası son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. Tasarımlar gözalıcı güzellikte. Zengin hatlı, ince detaylara sahip ve kaliteli işçilik, kendisini ilk bakışta belli ediyor. Sinem Güven ile buluşup markanın doğuş hikayesini kendi ağzından öğrenmek istedim:
Aslında takı tasarlamaya beş yıl önce başlamış ama birtakım sebeplerden dolayı ara vermek zorunda kalmış.
Hindistan seyahati sırasında mücevherlerin tarzına, işçiliğine ve taşlara aşık olmasıyla bu çizgide tasarımlar yapmaya karar vermiş. Bir sene önce bileğine yaptırdığı fil dövmesinin getirdiği şansa inanan Güven, markasının adını da Hintçe fil anlamına gelen Hathi koymuş.
Tasarımlarında çoğunlukla gümüş, küçük dokunuşlarla da altın kullanıyor. Kullandığı taşların hepsi; elmas, yakut, safir, zümrüt ve has elmas gibi değerli taşlar.
En hoşuma giden ilginç detay ise; uzun zamandır kozmik enerji çalışmaları yapan Güven, koleksiyonunda yer alan tüm mücevherleri, sahiplerine şans ve bereket getirmesi için özel olarak enerji uzmanına temizletiyor.
Tasarımların hepsi kendisine ait değil. Tasarladıklarında ise ilham almak yerine sadece içinden geldiği gibi hareket ediyor.
Fiyat aralığı 150 ile 8 bin TL arasında değişiyor.
Gelecek planları arasında kendi internet sitesini açmak olan Sinem Güven, doğru satış noktaları üzerinde de çalışmalar yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA