Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

ElIsa Sednaoui'den stil tüyoları

Mango'nun 2015 ilkbaharyaz defilesi için bu sene Türkiye'ye getirdiği ünlü isim Elisa Sednaoui oldu. Tanımayanlar için biraz ön bilgi vereyim.
Kendisi birçok kez Roberto Cavalli, Chanel ve Giorgio Armani gibi büyük markaların kampanya yüzü oldu. Karl Lagerfeld'a ilham kaynağı olan 'muse' isimlerden ve Christian Louboutin'in de vaftiz kızı. Mısır, İtalyan ve Fransız kanına sahip. Dünyaca ünlü küratör Alexis Dellal ile evliliğiyle meşhur; Dellal Ailesi'nin üyesi olur.
Kısaca kendisi için moda dünyasının elit isimlerinden biri denilebilir.

SEVMEK GÜZELLEŞTİRİR
Defile için İstanbul'a geldiği gün kısa bir görüşmemiz oldu. Doğal tarzıyla ben de dahil birçok kişinin beğenisini kazanmış Sednaoui'yi sorularımla terleteyim dedim ama terleyen ben oldum! Enerjik, çılgın, samimi ve komik. Mısır kanını bilemem ama İtalyan ve Fransız kanının nefis bir karışımı olduğu aşikar. Tonlarca röportaja; uykudan beş dakika önce kalkmış saçı ve varla yok arası makyajıyla çıkıyor. Üstünde tek parça bir elbise ve deri ceket var, o kadar.
Özgüven tavan. "Doğal güzelliğinin ve tarzının sırrı nedir?" diye sorduğumda gördüğümle duyduklarım birbiriyle örtüşüyor. Zamanın kadınlarından değil. Hiçbir zaman sabah 5'te kalkıp deli gibi üç saat spor yapanlardan olmamış. Genetik şansının değerini bilenlerden.
Bol su içip sağlıklı gıdalar tüketiyor.
Yeşil sebze suyunu ve yeşil çayı hayatından eksik etmiyor.
Son yıllarda kadın bedenine uygulanan 0 beden baskısına tepkili.
Beğenilsin, herkes takdir etsin, örnek alsın diye giyinmeyi doğru bulmuyor. Sevmenin ve sevilmenin ruha kattığı enerjinin, her insanı güzelleştirdiğine inanıyor.
Stil sahibi olmanın, insanın ne giydiğinden ziyade hayata karşı duruşuyla ilintili olduğunu düşünüyor.
Zarafet, onun için şık ya da güzel olmaktan daha önemli.
Estetik güzelliğin ön planda olduğu işler yapmasına rağmen "Keşke bir beyin cerrahının ya da bir kimyagerin beynine sahip olsaydım" diyecek kadar kendisiyle barışık.
Stil ikonları ise 60'lı yılların sonunda boho-chic tarzıyla unutulmazlar arasında yer alan Talitha Getty, Lenny Kravitz ile ilişki yaşadığı dönemlerdeki Lisa Bonet ve annesi.
Kadın farklı, kadın özgün. Ve bunların hepsini bana 10 dakika gibi kısa bir zamanda hissettiriyor.
Mini röportajımızı selfie ile sonlandıralım istiyorum. Elbette böyle bir kadından klasik bir selfie çıkmazdı.
Kısaca bu Elisa Sednaoui bünyeye zarar, takdire şayan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA