Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

SAG Ödülleri’nin en şıkları

Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri (Screen Actors Guild Awards) büyük bir coşku ve katılımla geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Oscar Ödülleri töreninden çok daha iyi bir şıklık yarışı yaşandı. En en beğendiklerimi ayrıca ele almak istedim. Lady Gaga, Armani Prive elbisesi ve Tiffany and Co. mücevherleriyle gecenin en şık ünlülerinden biriydi. Bir diğer Armani Prive şıklığı da Cate Blanchett'tan geldi. Derin göğüs dekoltesi öyle güzel ayarlanmış ki zarafetine en ufak bir gölge bile düşmemiş. Saç modeli ve makyajı da bir o kadar başarılıydı.



PARLADILAR
Selena Gomez gecenin en mükemmel görünenlerindendi. Oscar De La Renta imzalı elbisesi içinde güzel olduğu kadar zarif bir şıklık da yakalamıştı. 1 milyon dolar değerindeki Bvlgari Serpenti kolyesi ise kıyafetine gösterişli bir son dokunuş olmuş. Gecede kırmızı renk giymeyi seçenlerin arasında en şık bulduğum isim Caitriona Balfe oldu. Derin dekolteli Saint Laurent marka elbisesiyle klas görünmeyi başarmış.

EN NEŞELİ GELİN ADAYI
Cemiyet hayatının genç temsilcilerinden Dila Tarkan, sezonun heyecan verici ve merak uyandıran gelin adayları arasına oldukça havalı ve dikkat çeken bir nişan töreniyle adını yazdırdı.



Dağhan Doğruer ile nişanlanan Dila, Ila marka elbisesi, Gaios marka aksesuarları ve Manolo Blahnik imzalı ayakkabılarıyla tepeden tırnağa şıklık, zevk ve uyum içinde bir gelin adayı olmuş. Tabii bu şıklığın en büyük katkısı giydikleri içindeki öz güvenli ve neşeli duruşu. Bu ayın sonunda evlenecek olan genç çifte mutluluklar dilerim.

KORKULAN OLMADI
Bottega Veneta markasını kısa sürede devler ligine sokmayı başaran ve en popüler markalardan biri haline getiren kreatif direktör Daniel Lee'nin bir anda görevinden ayrılmasıyla moda dünyasında büyük bir şok yaşanmıştı. Tabii doğal olarak Daniel Lee'nin yerine gelen Matthieu Blazy'nin Milano Moda Haftası'nda sunacağı ilk koleksiyon heyecanla bekleniyordu.



Korkulan olmadı ve Blazy bu zorlu sürecin ilk sınavından geçer not aldı. Blazy'nin Bottega Veneta kadını, daha olgun ve Lee'nin aksine trend parçalardan ziyade zamansız parçalara daha fazla yer veren bir kadına dönüşmüş. Hızlı modanın en büyük temsilcilerinden biri olan marka, usulca trend belirleyici kimliğinden sıyrılarak trendleri yakalayan bir markaya dönüşmüş. Yeni koleksiyondaki deri püsküllü eteklerin gelecek sezonda tüm dergi kapaklarında yer alacağını, tüm gözde moda haftalarının en flaş parçalarından biri olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Büyük stres altındaki Blazy'nin olabilecek en iyi işi çıkarması markanın geleceği için büyük bir atılım oldu.

İKONİK MAĞAZAYA DEV AÇILIŞ
Christian Dior'un 1946'da Paris'te açtığı ikonik 30, Avenue Montaigne mağazası tam 75 yıldır Dior koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. İki yılı aşkın süredir tadilatta olan bina, geçirdiği dönüşümün ardından 6 Mart 2022'de yani bugün kapılarını yeniden açıyor. Sadece moda basınına açık olan ön ziyaretle mağazayı ilk gezenlerden biri olmanın ayrıcalığını yaşadım.



Öncelikle belirtmem gerekir ki mağazacılığa yepyeni bir boyut getirilmiş. Yapı 10 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Görkemli bina, markanın Haute Couture ve High Jewellery atölyelerine de ev sahipliği yapıyor. Mağazanın içinde peyzaj mimarı Peter Wirtz ve mimar Peter Marino'nun iş birliğiyle hazırlanan çok etkileyici üç bahçe bulunuyor.



Burada aldığınız ürünleri kişiselleştirebileceğiniz özel bir alan da var. VIP müşterilerin konforu için de her detay düşünülmüş. Mağazaya gidenler hemen yanında açılan La Galerie'yi gezmek için geniş bir zaman dilimi ayırmalı.



HAYRANLIK UYANDIRIYOR
Nathalie Crinière imzalı La Galerie'de modaevinin arşivlerinde yer alan Couture elbiselerden parfümlere pek çok değerli ürün sergileniyor. Özellikle giriş kısmında sergilenen binlerce minyatür eser, hayranlık uyandıran bir çalışma olmuş. Bu özel ziyarette yazılarının hayranı olduğum, dünyanın en ünlü moda eleştirmeni ve gazetecisi Suzy Menkes ile karşılaştım. Ayrıca Dior'un marka elçilerinden dünyaca ünlü yıldız Anya Taylor Joy ile de tanışma fırsatı da buldum. Çok sevimli ve güzeldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA