Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Yan yana bile gelmediler

Kraliçe Elizabeth'in 70 yıllık saltanatını simgeleyen Platin Jübile Londra'da gerçekleşti. Kutlamalara saraydan olaylı bir şekilde ayrılan Prens Harry ve eşinin de katılacak olması işin içine heyecanlı bir bekleyişi de katmış oldu. Çiftin Amerika'da katıldıkları bir söyleşide sarayı ırkçılıkla suçlamaları İngiltere'de bomba etkisi yaratmıştı. Ancak Kraliçe onların göz önünde bulunmaması ve dikkatleri dağıtmaması için tüm önlemleri almıştı. İlk gün Harry de Meghan da sadece balkonun arkasından göründü.



KATE'İ TAKLİT ETTİ
Cambridge Düşesi Kate Middleton ise ön saflardaydı. Alexander McQueen elbisesi, Prenses Diana'nın mücevherleri ve Philip Treacy şapkasıyla kusursuz görünüyordu. İkinci gün Meghan Markle Kate'in ilk günkü kıyafeti gibi beyazlara büründü. "Ağzımı açıp konuşmama izin yok, bari buradan dikkat çekeyim" dedi ve tepeden tırnağa beyaz Dior bir takımla kilise ziyaretinde yer aldı. Kate de sarı renkli Emilia Wickstead imzalı elbisesi, Philip Treacy şapkasıyla zarafet ve şıklığın zirvesindeydi.



LÜKS YENİDEN TANIMLANIYOR
Chanel markası yeni zamlarıyla, 2021 yılı için 15.6 milyar dolar gelir bildirmiş. Geliri 2020'ye kıyasla tam yüzde 49.6 arttı. Pandemiye rağmen 2021'de tüm ürün kategorilerinde özellikle yılın ilk zamanlarında satış rekorları kırdı.
Tabii gelir bu kadar yüksek olunca modaevi ilginç bir karar alma yoluna gitti. Çok daha fazla harcama yapan VIP müşterilere özel, Asya'da ultra seçkin butikler açıyor. Mağazalar 2023'ün başından itibaren açılacak. Günümüz moda endüstrisinin hızını ve iştahını göz önünde bulundurursak bu sistemin kısa sürede tüm dünyaya hatta diğer markalara da yayılacağından eminim. Anlayacağınız lüks yeniden tanımlanıyor, lüks içinde lüks hiyerarşisi oluşuyor, markadan az alışveriş yapanların statüsü de bir nevi 'fakir zenginler' olmuş oluyor.



İTİBARINI GERİ KAZANDI
Modanın psikolojik silah olarak kullanıldığı, Johhny Depp'in Amber Heard'e açtığı iftira davasında son söz söylendi. Amber Heard 15 milyon dolarlık bir tazminat cezası aldı. Bu öyle bir dava oldu ki moda ve kozmetik dünyası bile işin içine girdi. Amber Heard bu endüstrileri lehine kullanıp karşı tarafı manipüle etmek isterken kendi kuyusunu kazdı ve psikolojik sorunlarını açık etmiş oldu.



EMSAL TAŞIYOR
Neyse ki 6 yıl süren zorlu süreç salı günü sona erdi. Bu dönemde Johnny'in mesleğini zora sokacak şeyler yaşandı. Ona atılan iftiralar sebebiyle Karayip Korsanları'nda saf dışı bırakıldı. Ona inanmayanlar gibi inananlar da oldu. Zamanında Dior'dan reklam teklifi alan Johnny, onun bu iş için yetersiz ve yaşlı olduğunu düşünen Amber'a rağmen başarılı bir şekilde kampanyada yer aldı. Emsal niteliği taşıyan bu dava sonucunda Johnny itibarını ve onurunu geri kazanırken, Amber da gelecekte bu durumdan mağdur olabilecek hemcinslerinin hukuk savaşını daha da zorlaştırmış oldu.



CANNES ZAFERİNDEN SONRA SOLUĞU TÜRKİYE'DE ALDI
TRT ortak yapımı Hüzün Üçgeni (Triangle of Sadness) filmi, Cannes Film Festivali'nin en büyük ödülü olan Altın Palmiye'nin sahibi oldu. Filmi araştırırken, oyuncu kadrosunda yer alan Charlbi Dean çarpıcı güzelliğiyle dikkatimi çekti. Hemen sosyal medyasını buldum. 32 yaşındaki oyuncu ve model Charlbi, dünyanın en lüks markalarının ilgisini çoktan çekmiş bile. Dior'un dijital reklamlarında oynayan oyuncu Valentino'nun da sıkı merceğinde. Güzelliği ve zarif havasıyla bir anda favori ünlülerim arasına giren Dean, ilginç bir şekilde Cannes'daki zaferinin hemen ardından İstanbul'a geldi. Bir dergi ya da röportaj için geldiğini düşünürken bir Türk markasının yeni kampanyasının çekimleri için geldiğini öğrendim. Koleksiyon görsellerini merakla bekliyorum.



EFSANE GERİ DÖNÜYOR
90'lar ve 2000'li yılların başında bir Herve Leger bandaj elbiseye sahip olmak, hele hele içine girebilmek ve taşıyabilmek, modaseverler için önemli bir kriterdi. Vücudu iyice sarmasıyla hem hatları daha güzel gösterir hem de iddialı bir hava katmış olurdu. Marka yıllar içinde aldığı yanlış stratejiler sonunda popülerliğini iyice kaybetmeye başlamıştı. 2017'de Kreatif Direktör Herve L. Leroux'nun da vefatıyla iyice düşüşe geçmişti.



Ve seneler sonra çok önceden yapılması gereken hamle geldi. Marka, Resort 2023 koleksiyonu için günümüzün en ünlü ve en şık kadınlarının stillerinin yaratıcısı olan Law Roach ile el sıkıştığını açıkladı. 25 parçadan oluşacak hazır giyim kapsül koleksiyonda markanın arşivlerinden ilham alınmış. Roach tasarım sürecinin her aşamasında bulunduğunu söylüyor. Bakalım Herve Leger ile moda dünyasının en sükseli isminin bir araya gelmesi markaya eski şaşaalı günlerini geri kazandırabilecek mi ?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA