Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşten çıkarmadan önce...

İzmir Tire Müzesi'nde bekçilik yapan 37 yaşındaki Yıldırım Ç., disiplinsiz davranışları nedeniyle işten çıkarılmış. İşten atılmasından Müze Müdürü Enis Ü.'yü sorumlu tutan Ç., otomatik av tüfeğini yanına alarak, müzeye gitmiş. Saldırının bilançosu: 1 ölü, 2 yaralı... Evet, rutin bir üçüncü sayfa haberi... Bu haberden aklıma takılan tek soru ise Müdür Enis Ü.'nün George Clooney'in 'Up in the Air' filmini izleyip izlemediği...

KEŞKE TÜRKİYE'DE DE OLSA...
Bu filmi izleyenler ne anlatmak istediğimi anladılar, izlemeyenler için kısa bir özet geçeyim: Efendim bu filmde George Abi, işten çıkarılacak insanlarla son konuşmayı yapan bir uzmanı canlandırıyordu... Çünkü ABD'de böyle de bir iş kolu var. İşten çıkarılacak kişilere, o en acı anlarında psikolojik destek veren, işten çıkarılmanın hayatın sonu olmadığını anlatan uzmanlar çalışıyor. ABD'deki son ekonomik krizde bu uzmanlara çok iş düştü. Tire'deki bu katliam ilk değil... Kriz döneminde işten çıkarılıp cinnet geçiren ve adam öldüren bir çok kişi oldu. Keşke Türkiye'de de birileri 'Up in the Air' filmini örnek alsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA