Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayat kadınlarıyla birlikte olanlar cezalandırılsın mı?

Fransız Ulusal Meclisi'nde fuhuş konusunu incelemek üzere oluşturulan özel komisyon, hayat kadınlarının müşterilerine ceza kesilmesini öngören bir öneride bulunmaya hazırlanıyor. Komisyona başkanlık eden milletvekili Danielle Bousquet, hayat kadınlarıyla beraber olanlara 'fuhuşu cesaretlendirdikleri' gerekçesiyle ceza kesilmesi opsiyonunu değerlendirdiklerini belirtti. Fransa'da fuhuş yapanların en az yüzde 80'ninin, yabancı uyruklu olduğunu tahmin ediliyor. İngiltere'de tartışılan benzer bir yasa tasarısına göre ise ilişkiye girilen kadının, insan kaçakçılığıyla ülkeye getirilmiş seks kölesi olduğunu ya da başkası adına çalıştığını bilmemek mazeret olmayacak. Bu kadınlarla ilişkiye giren kişilere karşı ceza davası açılacak ve bin sterlin para cezası verilecek. İlginçtir, İngiltere'de tartışılan bu yasa tasarısına en büyük itiraz hayat kadınlarından geldi. Hayat kadınları, bu yasa tasarısıyla çalışmalarının engelleneceğini düşünüyorlar. Hayat kadınlığı belki de dünya tarihin en eski iş kollarından birisi. Ne yazık ki, bu işi gönüllü olarak yapanlar da var. Ne kadar yasa çıkarılırsa çıkarılsın, seks işçiliğini toptan ortadan kaldırmak da imkansız. Seks işçiliğinin faydalarını savunanlar bile var!

1009'U YAKALANDI
Yazmakla, tartışmakla bitmeyecek çok derin bir konuya girdiğimin farkındayım ama bir şeyler yapılmalı! Türkiye'deki fuhuş çetelerinin Avrupa'daki birçok ülkeden daha büyük olduğu tahmin ediliyor. Sadece 2010 yılında 1009 hayat kadını yakalandı. Her şey arz ve talep meselesi aslında... Demin bahsettiğim yasa tasarılarının benzerleri bizde de gündeme getirilmeli. Antalya'da bütün bir köyün üstünden geçtiği iki çocuk annesi E.G.'nin suçu ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA