Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sinemanın başyapıtları artık tek kanalda

Tam bir zap manyağıyım. Ama bazen hoşuma giden bir film olursa kumandayı bırakırım.
Haklısınız; hoşunuza gidecek filmler nadiren ekrana geliyor. Çoğunu zaten daha önceden sinemada ya da DVD'de izlemiş oluyorsunuz.
Ama bazı filmler vardır ki; defalarca izlenir. Bazen sırf bir sahnesi için beklersiniz dakikalarca...
Evet, sinema tarihinin unutulmaz başyapıtlarından bahsediyorum.

HD'Sİ DE VAR
Mesela Francis Ford Coppola'nın 'Baba' serisinden bir filmi ya da 'Kıyamet'i ne zaman ekranda görsem, hemen kumandayı elimden bırakırım.
Çocukluğumun filmleri 'The Great Escape'i, 'Kelebek'i belki 50 kere izlemişimdir. "Ah ah... Nerede o eski filmler" dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi nerden mi çıktı bu sinema nostaljisi? Yeni keşfettiğim bir sinema kanalına takılıyorum da bu aralar...
Eğer sizde sinema tutkunuysanız DSmart'ın yeni kanalı SinemaTV 1001'i mutlaka takip edin.
Sinema tarihinin en unutulmaz 1001 filmini ekrana getiriyorlar. Diğer Sinema TV kanallarında olduğu gibi burada da 24 saat, 'non stop' film yayını var...
Dilerseniz bu başyapıtları; Sinema TV 1001'in HD kanalından da izleyebilirsiniz. 1001 film büyük liste aslında, içinde mutlaka izlemediğiniz bir sürü film vardır.
Bu kanal aynı zamanda; çocuklarınız için kütüphane görevi de üstlenebilir.

ARŞİVLİK...
"Benim çocuğum da bu filmi izlemeli" dediğiniz yapıtların; yayın günü ve saatlerini kanalın internet sitesinden not alabilirsiniz. Bu arada hep aynı 1001 film gösterilmeyecekmiş. Bu liste belli zaman aralıkları içerisinde değiştirilecekmiş.
Bir de hep eski filmlerin yayınlandığı da aklınıza gelmesin. Daha şimdiden sinema tarihine geçmiş 'The King's Speech' gibi Oscar canavarları da gösterilecekmiş.
Hani hep "Televizyonun geleceği niş kanallarda" diyoruz ya... Sinema TV 1001 buna güzel bir örnek.
Tabii bu kanalın D-Smart'a katkısı da büyük olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA