Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ya uyuyan güzel uyanmasaydı?

Televizyon dünyasının önemli yöneticilerinden Esra Oflaz Güvenkaya'dan uzunca bir süredir haber alamıyorduk.
Meğer Güvenkaya yönetim kurulunda yer aldığı Multi Channel Developers'ta (Bünyesinde 16 kanal var) sessiz sedasız yeni kanallar üretmekle meşgulmüş. Hem de birkaç tane!
Büyük sürprizleri var ama şimdilik sadece KidZAnimeZ adlı yeni çocuk kanalıyla ilgili konuşmak istedi. Güvenkaya söze kendinden örnek vererek girdi: "Ben çocukken ip atlardım, şimdi 4 yaşındaki kızım iPad'den çizgi film izliyor, internette Barbie bebeklere imaj maker'lık yapıyor. Çünkü o da yeni medya teknolojileriyle 'bağlantılı' global dünyanın çocuğu. Ve bu durum ebeveynler kadar çocuk kanalı yöneticilerinin de sorumluluğunu artırıyor."

ÇOCUK VE GENÇLERİN KANALI
"Nasıl bir sorumluluk bu?" diye sordum; Güvenkaya da kendi kanalına animasyon seçerken gösterdiği hassasiyetten bahsetti:
"Günümüz çocuklarının zeka, bilinç ve sezgi düzeylerine uygun programlar seçiyoruz. Çocuklar ve gençleri pasif izleyici konumundan çıkartıp onların yayınlarımıza aktif birer katılımcı olmaları için uğraşıyoruz. Mesela 'Dedektif Sandra' diye bir animasyon dizimiz var. Sandra, 'Ya prens öptüğünde Uyuyan Güzel uyanmasaydı?', 'Ya Sindrella'nın ayakkabısı çalınsaydı' gibi zeka açıcı sorular sorup masallar diyarındaki garip olayları aydınlatıyor. Ve böylece çocuklarımıza hem klasik masalları öğretiyoruz hem de onları problem çözmeye, beyin jimnastiği yapmaya sevk ediyoruz. Daha 'Lucky Fred', 'Magi-Nation' gibi çocukları yaratıcılığa sevk eden birçok animasyon dizimiz var."

NARUTO ÇILGINLIĞI VAR
KidZ-AnimeZ kanalının 3 Şubat'tan beri şifresiz yayın yaptığını belirten Güvenkaya aynı kanalda iki farklı yayın yaptıklarını belirtti:
"KidZ-AnimeZ aynı kanalda farklı iki kanal aslında. KidZ, 04.30-21.30 arası Türksat 2A Uydusu, D-Smart 129, Teledünya 171 kanalında yayın yapıyor. Saat 21.30'dan itibaren ise AnimeZ yayını başlıyor.
AnimeZ Türkiye'nin tek manga kanalı. Dünyada gençler için fenomen olmuş 'Fullmetal Alchemist', 'D.Gray-Man', 'Darker Than Black' gibi mangalar ekrana getiriliyor."
Bu mangaların gençler ve yetişkinler için olduğunu özellikle belirten Güvenkaya, 'Naruto' çılgınlığından bahsetmeyi de ihmal etmedi: "Naruto'nun yeri ayrı. Bu mangayı yayınladığımız için o kadar çok övgü alıyoruz ki, anlatamam. 'Size minnettarız' diye başlayan epostalar beni bile şaşırttı."
NOT: Bu aralar çocuk kanallarına kafayı taktım, yakında Minika kanallarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşacağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA